Teologia feminista

A la segona planta de la biblioteca, hi podeu trobar el centre d'interès permanent sobre teologia feminista. En aquest espai, hi trobareu documents relacionats amb la dona i la seva importància no només en l'àmbit teològic, sinó també la seva aportació en els diferents àmbits de la història i de la cultura del món.

Alhora, pretén ser un espai de reflexió segons els fonaments del Col·lectiu de Dones a l'Església per la Paritat (CDEP) sobre el paper de l'aportació femenina dins l'Església, per tal d'aconseguir la igualtat de condicions envers l'home, per avançar cap a una societat on les persones siguin valorades i respectades sense cap distinció de sexe.

Aquest centre d'interès ha estat fruit de la demanda del CDE que es va fer al Consell d'Equipament de la Biblioteca Horta-Can Mariner el 2011.

El fons documental de teologia feminista recull documents dels temes següents:

I la revista Paraules i fets de dones que edita el CDE.

També podeu consultar les guies que editem en relació amb aquest centre d'interès i amb el 8 de març, Dia Internacional de les Dones i el 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

Cada penúltim dijous de mes el Col·lectiu de Dones a l'Església per la Paritat d'Horta porta a terme una xerrada-col·loqui a la sala d'actes de la biblioteca relacionada amb aquest centre d'interès. Consulteu l'agenda d'activitats de la biblioteca.