Àrea infantil

L'Àrea Infantil de la biblioteca s'adreça a infants i joves fins a 14 anys, així com als adults que els acompanyen i a aquells usuaris que necessitin consultar-ne documents.


És un espai pensat per passar-hi una estona agradable llegint tranquil·lament o fent els deures, quedar amb els amics o assistir a alguna de les activitats. També es pot accedir a internet, participar en tallers multimèdia o veure-hi pel·lícules.


Col·lecció

Ficció

Alguns estan agrupats segons les següents característiques:

- Contes tradicionals

- Contes amb lletra lligada

- Contes amb lletra de pal

- Àlbums il·lustrats

- Llibres joc

- Còmics

També tenim Cinema infantil, juvenil i familiar; i pels més menuts, acompanyats d'un adult, disposen d'un espai per a petits lectors.

No ficció

Pel que fa a la no ficció comptem amb un ampli repertori de llibres i revistes que comprenen totes les branques del coneixement. Dins d'aquest fons destaquem:

- Centre d'interès sobre Diversitat Cultural i immigració

- Fons de Col·lecció local

- Racó de pares i mares: dedicat a temes d'interès per a famílies i educadors

També teniu a la vostra disposició una àmplia selecció de llibres en altres llengües, com per exemple en anglès, francès, urdú, tagal, panjabi...

Activitats de Foment de la Lectura

Oferim activitats de foment a la lectura com sessions de contes, tallers i d'altres activitats especials. Actualment podeu gaudir de les següents:

Contes a la mà: narracions de contes on l'oralitat hi té un paper principal. Es porten a terme l'últim dimarts de cada mes. D'octubre a maig. Per a nens i nenes de 2 a 4 anys.

Llibres a escena: obres de petit format basades en llibres que combinen la narració amb la dramatització i el suport d'objectes, titelles i música. Cada segon dimarts de mes. D'octubre a maig. L'edat a la qual va dirigida dependrà de la sessió. Normalment, per a nens i nenes de més de 3 anys.

Contes a la falda: sessions dirigides a mares/pares amb els seus bebès fins a 3 anys, per aprendre a explicar històries, descobrir contes, jocs de falda, cançons i apropar els petits a una primera relació amb els llibres i la biblioteca. Les sessions es realitzen l'últim dimarts de cada mes.

Tallers de descoberta on a través dels llibres, es divulguen diverses àrees de coneixement (medi ambient, art, altres cultures...) d'una manera lúdica i participativa.

Activitats especials en èpoques de vacances: per setmana santa, nadal i estiu oferim activitats especials, com tallers (de música, de narració, de teatre, de ciència...), dinamització de jocs de taula, campionats d'escacs, entre d'altres.

Espai Multimèdia

La sala compta amb un espai multimèdia informàtic on els infants poden fer ús dels ordinadors de manera lliure o dinamitzada, ja que dilluns, dimecres i divendres aquest espai compta amb la figura d'un dinamitzador que proposa activitats multimèdia i ajuda a resoldre els dubtes tecnològics que els nois i noies es troben moltes vegades quan fan els deures i treballs.

Serveis i recursos per a escoles, instituts, casals i centres infantils

Al document Serveis i recursos per a escoles i instituts hi trobareu propostes de visites i altres serveis destinats a la comunitat educativa. És un catàleg obert, ja que oferim la possibilitat de planificar visites i/o activitats depenent de les necessitats curriculars de cada curs i cada centre.

Enllaços relacionats: