Subcontinent indi

El subcontinent indi és la denominació d’una porció d’Àsia que inclou els països al sud de l'Himàlaia. Principalment el formen l’Índia, el Pakistan i Bangla Desh, els quals són països d’origen de molts ciutadans del Raval. També inclou el Nepal, Bhutan, Sri Lanka i les illes Maldives.

Per conèixer millor aquests països i apropar-nos a la seva cultura es va crear el Centre d’interès del subcontinent indi, un fons de llibres i audiovisuals dins la col·lecció de la biblioteca. A la guia Fons de literatura de Pakistan, Índia i Bangladesh hem seleccionat la narrativa i poesia més destacada escrita per autors d’aquests països. Recomanem, per fer un primer tast, els autors de l’Índia: Anita NairSalman Rushdie, Arundhati Roy, V. S. Naipaul i Vikram Seth. Del Pakistan en destaquem Hamid Mohsin, Nadeem Aslam i Mohammed Hanif. I de cultura bengalí, Tahmima Anam, Monica Ali i el gran poeta Rabindranath Tagore.

Els llibres de coneixements sobre el subcontinent indi són de moltes temàtiques: d’història, de geografia, guies de viatge, llibres d’idiomes, folklore o societat. Específicament de l’Índia es trobaren llibres d’hinduisme i medicina aiurvèdica.

A la guia Fons de cinema indi hem fet una selecció de cinema de ficció i no-ficció des dels anys cinquanta fins a l'actualitat i de llibres relacionats amb la producció audiovisual de l’Índia. A l’apartat d’audiovisuals, hi ha cd's de música tradicional i moderna del subcontinent indi. Procedent de Bollywood, terme usat per designar el Hollywood indi que es troba a Bombai, tenim un fons extens de pel·lícules de Bollywood.