Club de lectura a mida. Subúrbia. La construcció del somni americà

Club de lectura. Club de lectura amb motiu de l'exposició Subúrbia del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). A càrrec de Juan Evaristo Valls Boix. Inscripcions obertes

L’anomenat “somni americà” es pot resumir en una imatge mental que sembla fixada en el temps per sempre: una casa unifamiliar de propietat, envoltada de gespa, amb piscina al jardí del darrere i un parell de cotxes dormint al garatge. Gairebé cap escriptor nord-americà ha pogut defugir Subúrbia, que ha esdevingut un gènere: la narrativa suburbial. Aquesta impossibilitat de defugir la subúrbia i els seus imperatius familiars, però, ha encetat una reflexió literària que es pregunta per altres models de vincle social i per les formes de vida de tots aquells que no hi encaixen i miren d’inventar-se, amb angoixa i coratge, una alternativa.

Aprofitant l’exposició que tindrà lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), del 20 de març al 8 setembre, us proposem un club de lectura de 3 sessions per fer recorregut literari per la subúrbia i les seves carreteres secundàries.
Una de les sessions del club es farà al CCCB i inclourà una visita guiada amb el comissari de l’exposició, Philipp Engel. Les altres dues sessions es faran a la Biblioteca Sant Pau – Santa Creu.

Conduït per Juan Evaristo Valls Boix, filòsof, professor i escriptor

Inscripcions

Primera sessió:
Dimarts, 12 de març a les 18.30 hores. A la B. Sant Pau – Santa Creu
Lectura: Manual per a dones de fer feines (L’Altra Editorial, 2016) , de Lucia Berlin

Segona sessió:
Dimarts, 9 d’abril a les 18 hores. Sessió especial al CCCB, inclou una visita guiada a l’exposició a càrrec de Philipp Engel, comissari de l’exposició.
Lectura: Catedral (Anagrama, 1992), de Raymond Carver

Tercera sessió:
Dimarts 14 de maig a les 18.30 hores. A la B. Sant Pau – Santa Creu
Lectura: Las vírgenes suicidas (Anagrama, 2004), de Jeffrey Eugenides

Biblioteca Sant Pau – Santa Creu

Juan Evaristo Valls Boix és escriptor i professor de Filosofia de la Cultura a la Universitat Complutense de Madrid. Actualment estudia les polítiques del desig i del vincle social en el marc d’una crítica a la subjectivitat neoliberal. És doctor en Filosofia Contemporània i en Teoria de la Literatura, amb una tesi titulada Literatura motel. Vidas inmundas en la narrativa breve estadounidense contemporánea.

Ho organitza: Biblioteques de Barcelona
Amb la col·laboració del CCCB