Gemma Ruiz Palà, pregonera de la lectura 2023

Sant Jordi 2023. La periodista i escriptora Gemma Ruiz Palà, guanyadora del darrer Premi Sant Jordi de novel·la, serà la pregonera de la lectura d'aquest Sant Jordi.

El Pregó de Sant Jordi d’enguany, que dona el tret de sortida de la diada de Sant Jordi, anirà a càrrec de Gemma Ruiz Palà.

El Pregó tindrà lloc el dissabte 22 d’abril, a les 18 hores, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona (plaça de Sant Jaume, 1).
Amb la participació d’Anna Guitart, periodista cultural

Inscripcions tancades
El Pregó també es podrà seguir en directe al canal de YouTube de l’Ajuntament de Barcelona.

Gemma Ruiz Palà (Sabadell, 1975) és periodista i escriptora. El 2016 va publicar la seva primera novel·la, Argelagues (Proa). L’obra, que fou un èxit literari, narra la història de tres dones lluitadores, al llarg del segle XX, per obrir-se camí en el món laboral de les fàbriques tèxtils del Vallès. El 2020 arriba la seva segona novel·la, Ca la Wenling (Proa), el retrat d’una dona migrant xinesa i la seva família que arriba al barri de Gràcia per obrir-hi un negoci. Les nostres mares (Proa) és el seu últim llibre, una celebració literària d’una generació de dones que són un referent vital. L’obra ha estat guardonada amb el 63è Premi Sant Jordi de novel·la 2022, un premi que no havia guanyat cap dona durant dinou anys.

Des dels vint-i-un anys Gemma Ruiz Palà treballa als Serveis Informatius de Televisió de Catalunya, pràcticament sempre com a cronista cultural dels Telenotícies i ara com a redactora en cap.

Les seves obres han estat traduïdes a l’anglès, el castellà, el francès i l’italià.

Gemma Ruiz Palà se suma a la llista de pregoneres i pregoners que, des del 2003, han protagonitzat aquest acte honorífic a la ciutat de Barcelona, organitzat per Biblioteques de Barcelona: Quino, José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luis Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon, John Banville, Claudio Magris, Yasmina Reza, Almudena Grandes, Mia Couto, Empar Moliner, Irene Vallejo i la darrera pregonera, Imma Monsó.