Convocatòria Refugi Escènic
Pla de Residències Artístiques a Can Clariana Cultural

CONVOCATÒRIA REFUGI ESCÈNIC CENTRE CÍVIC CAN CLARIANA CULTURAL

Refugi escènic és el nom del projecte que acull companyies relacionades amb les arts escèniques, en residència artística al Centre Cívic Can Clariana Cultural.

Can Clariana és un centre cívic de gestió cívica, amb les arts escèniques com a eix, i amb la mirada posada en la participació comunitària, donant molta importància a l’impacte de la pròpia activitat a la vida del barri on està situat el centre.

Per aquest motiu és imprescindible que totes aquelles persones que participen de l’activitat del centre cívic, a través de qualsevol projecte, també del Refugi escènic, vinguin a sumar als espais pensats comunitàriament per a fer créixer, millorar i alimentar el projecte de Can Clariana com ara l’Espai Activitats i l’Espai Ateneu, entre d’altres.

SETEMBRE - DESEMBRE 2024

Presentació de candidatures del 15 d’abril al 15 de maig de 2024.

El programa de Refugi Escènic del Centre Cívic Can Clariana Cultural està dirigit a companyies d’arts escèniques que estiguin treballant un projecte de creació propi.

Hi ha dues modalitats:

 1. Laboratori: per a tots aquells projectes i companyies que estan en una fase d’investigació, creació, i desenvolupament.
 2. Final de projecte: per a totes aquelles companyies que estan a la fase final del seu projecte de creació.

Del total de projectes presentats es farà una selecció en funció de les característiques i necessitats dels projectes seleccionats.

QUÈ OFEREIX EL REFUGI ESCÈNIC?

-          Espais d’assaig i creació.

 • Els horaris i assajos s’acordaran amb l’equip tècnic del centre segons disponibilitat, però sempre seran entre dilluns i divendres de 10 h a 14 h. 

-          Espai per guardar material (depenent de la quantitat o volum del que s’hagi de guardar s’haurà de valorar amb l’equip del centre).

-          Contraprestació a Can Clariana: depenent de la modalitat de residència.

 1. Per a les residències en modalitat LABORATORI: es farà una mostra conjunta amb altres companyies en residència. Aquesta mostra conjunta:
 • Serà gratuïta.
 • Hi ha la possibilitat de reservar entrades per a programadores.
 • Tindrà suport tècnic durant el muntatge i la mostra per part del centre.
 1. Per a les residències en modalitat FINAL DE PROJECTE: la contraprestació serà la peça sencera dins de la programació del centre, incloent:
  • La possibilitat de fer una part de la residència utilitzant la infraestructura tècnica de l’espai Teatre (El centre no pot proporcionar el personal tècnic necessari per a dissenyar i muntar la part tècnica del projecte).
  • La mostra/actuació serà gratuïta.
  • Les dates per la mostra dels projectes s’acordaran amb el centre un cop tancat el calendari d’assajos.
  • Possibilitat de reservar entrades de la mostra per part de les companyies per a programadors/es culturals.
  • Tècnic de so i llums el mateix dia de la mostra (es valorarà amb l’equip del centre la necessitat de personal tècnic. Inclou muntatge i espectacle).

 

-          Material tècnic del qual disposa el centre durant el dia de la mostra/actuació. (veure rider annex al final de la pàgina)

-          Difusió del projecte a través de les xarxes socials i web i de la mostra final a través de tots els mitjans de difusió dels que disposa el Centre Cívic.

QUÈ CAL PER A PRESENTAR CANDIDATURA?

-          Omplir el formulari

-          Haver llegit el document Acord de residència i normativa d’ús d’espais (veure document annex al final de la pàgina)

DATES CLAU:

-          Es valoraran totes les propostes rebudes entre el 15 d’abril  (a les 10h) i el 15 de maig (a les 20h) de 2024.

-          L’Equip de Can Clariana es posarà en contacte amb les companyies que entrin a formar part del projecte a partir del 20 de maig per establir un calendari de treball.

-          Totes les companyies inscrites hauran rebut la resolució de la convocatòria via correu electrònic abans del 19 de juliol.

 

La comissió d’avaluació, formada per personal del centre, descartarà propostes que incloguin continguts racistes, sexistes, homòfobs o que vulnerin els drets de les persones.

El centre es reserva el dret a deixar deserta la convocatòria si no considera adequada cap de les propostes presentades.

Un cop feta la selecció de companyies es farà una reunió amb el centre per signar acords i compromisos i definir assajos i necessitats de la residència.

Compartir