El mapa d’interiors d’illa de l’Eixample ja suma 45 interiors d’espai públic recuperats i posats a disposició dels ciutadans, que aviat seran 48 amb la incorporació dels futurs interiors d'illa de Londres 86, l'editorial Gustau Gili i l'avinguda Vilanova. Altres 28 illes del districte estan ocupades per centres escolars i tres per equipaments públics: els patis de l'ONCE i el Centre Cívic Sagrada Família i els jardins del Centre de Dia de Sant Antoni.

 

Objectiu: una zona verda a menys de 200 metres de casa seva

El projecte de recuperació d’aquests espais verds va començar el 1987 i continua avançant en compliment del Pla d’actuació del Districte de l’Eixample, amb l’objectiu que la ciutadania disposi d’una zona verda a menys de 200 metres de casa seva.

La política de recuperació d’interiors d’illa ha anat acompanyada, sempre que ha estat possible, de la construcció de diversos equipaments de proximitat per als veïns i veïnes de l’Eixample. Aquest és el cas, entre altres, dels jardins d’Ermessenda de Carcassona, al carrer del Comte d’Urgell, 145, a l’entrada del qual hi ha el Centre Cultural Teresa Pàmies; dels jardins de Constança d’Aragó, on hi ha un centre d’atenció primària (CAP), o de l’interior d’illa de la carretera Antiga d’Horta amb el Centre de Serveis Socials Fort Pienc.

Cada interior d’illa té personalitat pròpia i molts mantenen alguns dels símbols que recorden el seu passat: l’alambí de coure de l’antiga fàbrica Damm, als jardins de Montserrat Roig; la torre de les aigües dels jardins del mateix nom; les palmeres del jardí de les Germanetes dels Pobres a l’interior d’illa d’Emma de Barcelona, o la xemeneia de l’antiga fàbrica Bayer als jardins de Rosa Deulofeu.

Des de 2015 s’han recuperat 7 espais interiors d’illa nous: jardins d’Anaïs Napoleón, Montserrat Figueras, Mª Assumpció Català i Poch, Agustí Centelles, l’Antic Cinema Urgell, l’Antic Cinema Novetats i l’Antic Cinema Niza.

Filtra per

Filtra per

S'han trobat 0 resultats

Mapa