La Festa Major de Sant Antoni, #laprimeradelany

10/01/2020 - 13:35 h

Festa Major. Del 17 al 26 de gener, Sant Antoni vibrarà amb un programa festiu que combina els actes d'arrel tradicional amb activitats reivindicatives, lúdiques i esportives.

Amb un traçat similar a una punta de fletxa, el barri de Sant Antoni pot presumir de ser capdavanter en moltes coses: tenir un dels mercats més moderns i alhora amb orígen més antic de la ciutat, la pacificada i ecològica superilla, la festa dels Tres Tombs amb gairebé dos segles d'història (195 edicions) i una Festa Major que obre el calendari festiu dels barris. Del 17 al 26 de gener, Sant Antoni vibrarà amb un programa festiu que combina els actes d'arrel tradicional amb activitats reivindicatives, lúdiques i esportives.

Durant la Festa Major es presentarà la nova bèstia de foc del barri, la porqueta, i es farà una recollida de xumets per calmar a la bestiola, qui serà la pregonera de les festes als jardinets de l’Alguer (dissabte 18 de gener).

Aquests dies també se celebrarà el primer aniversari del Centre LGTBI, amb activitats obertes a tota mena de públic dissabte 18 de gener. I dos dels plats forts de la Festa Major: la 42a Cursa Moritz Sant Antoni i la 195a Cavalcada dels Tres Tombs.

També hi haurà la trobada de cotxes clàssics, la celebració del 40è aniversari de l’AEIG Pau Claris, les trobades de col·leccionisme, d’intercanvi de plaques de cava i de puntaires, la fira de la cervesa i el clàssic correfoc infernal, on participarà la nova bestiola.