Gaudim de la Festa Major de l'Esquerra

12/09/2018 - 10:07 h

Festa Major. Un any més, els veïns i veïnes de l'Esquerra de l'Eixample prenen el relleu a la Mercè i ens regalen una nova festa de tardor plena de ballaruga, cultura popular, tallers, concerts i activitats per a tota la família.

Un any més, els veïns i veïnes de l'Esquerra de l'Eixample prenen el relleu a la Mercè i ens regalen una nova festa de tardor plena de ballaruga, cultura popular, tallers, concerts i activitats per a tota la família.

La Festa Major de l’Esquerra comença divendres 28 de setembre i ens porta 10 dies plens d’actes en els llocs més representatius del barri més poblat del districte. El pati de la recuperada Model acollirà de nou el pregó, que anirà a càrrec de Dory Sontheimer, autora del llibre Les set caixes, que recull el descobriment de la seva identitat jueva. Al pregó seguirà l’actuació de Ballets de Catalunya que estarà acompanyat de la música de De Soca-rel i l’estrena d’un pilar de la nova colla castellera de l’Esquerra, els Esquerdats.

El primer cap de setmana de Festa Major comença amb una jornada esportiva al parc de Joan Miró. Dissabte 29 també se celebrarà la Fira d’entitats LGTBI i comerciants al carrer Consell de Cent, múltiples activitats a la Rambla del Barri (mercat de pagès, taller d’horts comunitaris, tallers i espectacles infantils, taller de salsa i roda cubana, la nit transfeminista…), la mostra de comerç de Nou Eixample, l’arrossada popular, un taller de castells amb els Esquerdats i de policia científica amb els Mossos d’Esquadra als jardins de Rosa Deulofeu, o el tastet de nit al Mercat del Ninot, entre altres. Diumenge 30 se celebrarà la trobada de puntaires, el traginer de jocs als parc de Joan Miró, sardanes a la plaça Enriqueta Gallinat i teatre a La Model.

Al llarg de tota la setmana, La Model continuarà sent escenari de diversos cinefòrums i d’intervencions murals, i els equipaments municipals acolliran actes com el concert Flamingo Tours, el jazz de Siònia, una conferència sobre la història íntima de l’Eixample i contacontes.

El festival ÚS Barcelona continuarà l’últim cap de setmana a La Model i al carrer Provença, amb la jornada Womart i un mercat d’entitats, respectivament, i l’ÚS Kids a Provença-Nicaràgua.

Dissabte 6 d’octubre es farà de nou la bicicletada popular, la paella popular i diferents tallers participatius a la Rambla del Barri i els correfocs. Per tancar la festa, diumenge es farà el tradicional cercavila al matí, danses tradicionals i el concert de cloenda contra la violència vers les dones a La Model.