Preinscripció i matrícula a les escoles bressol municipals per al curs 2021-2022

Col left

>> CONSULTA L'ESTAT DE LA TEVA PREINSCRIPCIÓ <<
DISPONIBLE A PARTIR DE DIJOUS 27 DE MAIG 
 

Places vacants

Us informem de les places vacants que han quedat a les escoles bressol municipals de Barcelona, sense llista d’espera, desprès d’haver passat el procés de preinscripció i matrícula. ACCEDIR

 

Número de desempat: 4.264

El total de sol·licituds presentades és: 6.857
Sorteig públic del número de desempat per a la preinscripció a les Escoles Bressol Municipals i Llars d’Infants públiques, curs 2021-22, celebrat el 4/6/2021, a l’Institut Municipal d’Educació.

 

La presentació de la sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol municipals de la ciutat de Barcelona, per al curs 2021-2022, es farà de manera telemàtica des del 6 de maig i fins al 19 de maig de 2021, ambdós inclosos, i per mitjà del portal de tràmits de l’Ajuntament de Barcelona.

Per a situacions excepcionals, les famílies que no puguin fer la presentació telemàtica es podran adreçar des del 6 de maig al telèfon de l’escola triada en primera opció o per correu electrònic, per poder obtenir cita prèvia i fer la preinscripció presencial entre els dies 6 i 19 de maig de 2021, ambdós inclosos.

Consulteu el llistat de les escoles bressol municipals Barcelona, districte a districte, AQUÍ.

L’escola assignarà un dia i hora a la persona que s’hagi de desplaçar fins al centre per realitzar la preinscripció presencial. És preferible que només vagi a l’escola una persona per infant.

Com a novetat del curs 2021-2022, es posarà en marxa la nova escola bressol municipal Els Gats, abans EBM Roger (carrer Roger 48, districte de Sants-Montjuïc), que oferirà 8 places per a infants de 0-1 any (1 grup), 39 places per a infants d’1-2 anys (3 grups) i 57 places per a infants de 2-3 anys (3 grups). La preinscripció per a aquesta escola, igual que per la resta serà preferentment telemàtica i només per situacions excepcionals serà presencial amb cita prèvia. La preinscripció es farà a l’Institut Municipal d’Educació, plaça Espanya, 5. Per obtenir més informació sobre aquesta nova escola, consultar aquí.

L’escola bressol Germanetes ( districte de l’Eixample) i l'escola bressol Caspolino (districte de Gràcia)  oferiran per al curs 2021-2022 cinc grups amb horari complet (de les 9h a les 17h) que formaran part del procés de preinscripció i dos grups amb horari reduït per a infants nascuts l’any 2019 i 2020 (grup matí de les 9h a les 13h i grup tarda de les 15h a les 19h). Aquest dos grups amb horari reduït  no formaran part del procés de preinscripció. Les famílies interessades en les places d’horari reduït hauran de consultar el procediment de presentació de la sol·licitud en la web de l’escola.
 

Calendari procés de preinscripció i matrícula

El calendari de preinscripció i matrícula per a escoles bressol i llars d'infants de titularitat pública de la ciutat de Barcelona per al curs 2021-2022 és el següent: 

 • Publicació de l'oferta de places5 de maig de 2021.
 • Període de presentació de sol·licituds telemàticament del 6 al 19 de maig de 2021, ambdós inclosos.
 • Presentació de sol·licituds presencialment, sempre amb cita prèvia obtinguda posant-se en contacte amb l’escola triada com a primera opció: del 6 al 19 de maig de 2021, ambdós inclosos. 
 • Publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció al web del centre amb la puntuació provisional: 27 de maig de 2021.
 • Termini per presentar una reclamació: del 28 de maig al 3 de juny de 2021​.

     - En el cas que la sol·licitud no s'hagi puntuat correctament o hi hagi alguna errada en les dades, es pot presentar una reclamació al correu electrònic de l'escola bressol o llar d'infants triada en primer lloc en el període establert de preinscripció.
     - El centre respondrà al correu com a justificant de recepció de la reclamació.
     - De manera puntual, es podrà demanar cita prèvia al centre triat en primer lloc, per correu electrònic  o per telèfon, per anar a fer el tràmit presencialment.

 • Sorteig del número de desempat: el 4 de juny de 2021 a les 11.30 hores, a la Sala d’Actes de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona). Per poder realitzar el control de l’aforament preceptiu s’haurà de demanar cita prèvia per mitjà del correu electrònic: imebatencio@bcn.cat . Es recorda que és obligatori l’us de mascareta per accedir a les dependències municipals. 
 • Publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció al web del centre amb la puntuació definitiva: el 7 de juny de 2021
 • Publicació al web del centre de la llista dels infants admesos i, si escau, de la llista d'espera: el 16 de juny de 2021. 
 • Matrícula: del 17 de juny al 23 de juny de 2021, ambdós inclosos. Les direccions de les escoles bressol i llars d’infants trucaran a les famílies per donar cita prèvia.

Les sol·licituds presentades després de finalitzar el període de presentació de sol·licituds, 19 de maig, i fins al dia 21 de maig de 2021, s'admeten però s'hi fa constar que s'han presentat fora de termini. Aquestes sol·licituds s’hauran de presentar al centre triat en primera opció amb cita prèvia.

Col right

Escola Bressol Municipal Aurora (08073338) ubicada al carrer Aurora, 24 i l’Escola Bressol Municipal Mont Tàber (08046980), ubicada al carrer Santa Elena, 4; la zona d'influència d'ambdues serà, a més del districte de Ciutat Vella, la zona del districte de l'Eixample delimitada pel perímetre format entre ronda de Sant Pau- carrer del Parlament- Avinguda del Paral·lel. També la zona del districte de Sants-Montjuïc delimitada pel perímetre format entre  avinguda del Paral·lel- carrer de Radas- Plaça dels Ocellets- carrer de Blai. Carrer d’en Fontrodona- carrer de Vila i Vilà – carrer de Josep Carner- plaça de les Drassanes – avinguda del Paral·lel.

Escola Bressol Municipal Camp de l'Arpa (08073338), ubicada al carrer de Sant Antoni Maria Claret, 358 bis; la seva àrea d'influència serà, a més del districte de Sant Martí, la zona del districte d'Horta-Guinardó delimitada pel perímetre format pel carrer Sant Quintí- carrer de la Torre Vélez- carrer del Xiprer- carrer d'Escornalbou-Passeig de Maragall-Carrer de Sant Antoni Maria Claret.

Escola Bressol Municipal Can Caralleu (08072693), ubicada al carrer Major de Can Caralleu, 1; la seva àrea d’influència serà a més del districte de Sarrià-Sant Gervasi, la zona del districte de Les Corts delimitada pel perímetre format entre l’Avinguda Espasa-Carrer de Montevideo- Avinguda Mare de Déu de Lorda- Camí Mare de Déu de Lorda-carrer de la Font del Lleó-Avinguda de Pearson-Carrer de Joan d’Alòs-Carrer del Dr. Joaquín Albarrán-Carrer del Gran Capità-Carrer de Sor Eulàlia d’Anzizu- Avinguda de Pedralbes- Carrer de Bosch i Gimpera.,

Escola Bressol Municipal Casa dels Nens (08072930), ubicada al carrer Roger de Llúria, 132; la seva àrea d'influència serà, a més del districte de l'Eixample, els nombres senars del carrer Còrcega compresos entre el Passeig de Gràcia i el carrer Bailèn del districte de Gràcia.

Escola Bressol Municipal Caspolino (08074033), ubicada al carrer Neptú, 12; la seva àrea d'influència serà, a més del districte de Gràcia, la zona del districte de Sarrià-Sant Gervasi delimitada pel perímetre format per Via Augusta-Riera cassoles– Carrer de Guillem Tell – Via Augusta – Carrer de Calvet – Avinguda Diagonal i, del districte de l'Eixample, el perímetre format entre Av. Diagonal – Carrer de Còrsega – Carrer de Casanovas.

Escola Bressol Municipal Colometa (08072838), ubicada a l'Avinguda Meridiana, 573; la seva àrea d'influència serà, a més del districte de Nou Barris, la zona del districte de Sant Andreu delimitada pel perímetre format per la Ronda de Dalt- Passeig Torras i Bages-Passeig de Santa Coloma- Avinguda Meridiana.

Escola Bressol Municipal El Fil (08071895), ubicada al carrer Nicaragua, 45; la seva àrea d'influència serà, a més del districte de Sants-Montjuïc, la zona del districte de l'Eixample delimitada pel perímetre format pel Carrer de Tarragona - Avinguda de Josep Tarradellas - Carrer d'Entença - Carrer d'Aragó i la zona del districte de Les Corts delimitada pel perímetre format pel carrer de Numància- carrer de Sentmenat i carrer de Berlín.

Escola Bressol Municipal El Gat Negre (08071937), ubicada al Camí de Can Mora, 13; la seva àrea d'influència serà el conjunt dels districtes de Gràcia i Horta-Guinardó.

Escola Bressol Municipal El Putxet (08069852), ubicada al carrer Marmellà, 13; la seva zona d'influència serà, a més del districte de Sarrià-Sant Gervasi, els nombres parells de l'Av. República Argentina, pertanyents al districte de Gràcia.

Escola Bressol Municipal El Tramvia Blau (08069839), ubicada a la plaça Alfonso Comín , 15; la seva zona d'influència serà, a més del districte de Sarrià-Sant Gervasi, la zona del districte de Gràcia delimitada pel perímetres format per: a) banda mar: Carrer d'Esteve Terradas – Carrer de Gomis – Carrer de Jardins Manuel Blancafort – Av. de la República Argentina (fins núm. 162). b) banda muntanya : Carrer de Collserola – Carrer August Font-Carretera de les Aigües – Carrer de Vallpar – Carrer de Ticià – Passeig Vall d'Hebron.

Escola Bressol Municipal El Tren de Fort Pienc (08063606), ubicada a plaça Fort Pienc, 5; la seva àrea d'influència serà, a més del districte de l'Eixample, la zona del districte de Sant Martí delimitada pel perímetre format pel carrer Roger de Flor- Carrer Pujades- Avinguda Meridiana i carrer Almogàvers.

Escola Bressol Municipal Galatea (08070921), ubicada a l'Av. Vallcarca, 229; la seva zona d'influència serà, a més del districte de Gràcia, la zona del districte d'Horta-Guinardó delimitada pel perímetre format entre la Ronda de Dalt - Carrer d'Arenys – Carrer de Rossell – Carrer de Fastenrath – Carrer de la Mare de Déu dels Àngels i carrer General Mendoza.

Escola Bressol Municipal Gràcia (08064261), ubicada al carrer Maignon, 2; la seva àrea d'influència serà, a més del districte de Gràcia, la zona del districte de Sarrià Sant Gervasi delimitada pel perímetre format pel Carrer de Pàdua – Carrer de Balmes – Carrer de Guillem Tell.

Escola Bressol Municipal La Fontana (08046891), ubicada al carrer Gran de Gràcia, 123; la seva àrea d'influència serà, a més del districte de Gràcia, la zona del districte de Sarrià-Sant Gervasi delimitada pel perímetre format pels carrers de Via Augusta – Riera Cassoles – Carrer de Guillem Tell – Via Augusta – Carrer de Calvet– Avinguda Diagonal.

Escola Bressol Municipal Marina (08072942), ubicada al carrer Marina, 347; la seva àrea d'influència serà, a més del districte d'Horta-Guinardó, la zona del districte de Gràcia delimitada pel perímetre format entre el carrer Sardenya-carrer Providència- carrer del secretari Coloma-Travessera de Gràcia.

Escola Bressol Municipal Portal Nou (08064283), ubicada al carrer Portal Nou, 2 i l'Escola Bressol Municipal Puigmal (08072747), ubicada al Carrer Mònec, 2; la zona d'influència d'ambdues serà, a més del districte de Ciutat Vella, la zona del districte de l'Eixample delimitada pel perímetre format entre el Carrer de Roger de Flor - Gran Via de les Corts Catalanes – Carrer de Pau Claris.

Escola Bressol Municipal Trencadís (08075104), ubicada a Travessera de Dalt, 92-98; la seva àrea d'influència serà, a més del districte de Gràcia, el barri de Can Baró i la zona delimitada pel perímetre format pel carrer Sardenya- la Ronda del Guinardó - Carrer de Thous - Plaça de la Font Castellana i l' Av. de la Mare de Déu de Montserrat del districte d'Horta-Guinardó.

Per a la preinscripció de les escoles bressol i llars d’infants no s’ha de presentar el llibre de família, el DNI, NIE o passaport del sol·licitant ni la targeta sanitària de l’alumne. Aquesta documentació, en el cas que s’obtingui plaça, s’ha de presentar en el moment de formalització de la matrícula.

Documentació relativa als criteris de baremació.

Només s’ha de presentar la documentació en cas que l’Ajuntament no la pugui comprovar directament o interoperant amb la Generalitat de Catalunya.

Les famílies que facin la preinscripció telemàtica i hagin d’acreditar algun criteri que l’Ajuntament no pugui interoperar podran enviar per correu electrònic  aquesta documentació escanejada o fotografiada, per les dues cares quan escaigui, i sempre amb bones condicions de llegibilitat. En tot cas el centre requerirà la presentació de la documentació original davant qualsevol dubte sobre la seva autenticitat.

Per a les famílies que hagin presentat l’últim dia la sol·licitud per via telemàtica podran enviar la documentació un dia hàbil posterior a la finalització del període de presentació de les sol·licituds.

Les famílies que no puguin fer el tràmit electrònic i facin la preinscripció presencialment en el centre hauran de portar aquesta documentació (original i fotocòpia) directament a l’escola bressol o llar d’infants triada en primera opció dins del termini de presentació de les sol·licituds de preinscripció.

Criteris a efectes de barem i documentació:

a) Existència de germans/es escolaritzats/des al centre educatiu o de pares o tutors legals que hi treballen.

S’entén que un un/a alumne/a té germans escolaritzats al centre quan aquests hi estan escolaritzats en el moment de presentar la sol·licitud de preinscripció. S’entén que un pare, mare o tutor/a legal hi treballa quan en el moment de presentar la sol·licitud de preinscripció exerceix, al centre, una activitat continuada amb una jornada mínima al centre de deu hores setmanals, amb el corresponent nomenament d’interí o substitut o amb un contracte laboral o administratiu.

Aquest criteri és aplicable als infants en situació d’acolliment familiar atenent la composició de la família acollidora.

El centre comprovarà directament aquestes circumstàncies.

    b) Proximitat del domicili de l’alumne/a al centre o, si escau, proximitat del lloc de treball de la persona sol·licitant.

Pel que fa a la baremació del domicili, es durà a terme d’acord amb l’adreça que figuri al volant de convivència de l’alumne/a, on ha de constar que conviu amb un o els dos tutors (en tots els casos ha de conviure amb la persona sol·licitant).

El volant de convivència no s’ha de presentar, ja que l’IMEB obtindrà aquesta informació de manera directa mitjançant el padró de l’Ajuntament de Barcelona.

Quan per aquest criteri es consideri el domicili del lloc de treball, s’acredita mitjançant una còpia del contracte laboral o un certificat emès a l’efecte per l’empresa. En el cas de treballadors en el règim d’autònoms, es tindrà en compte el domicili acreditat a l’Agència Tributària i s’acreditarà amb còpia del formulari de la declaració censal d’alta, modificació i baixa en el cens d’obligats tributaris (models 036 i 037). 

   c) Renda anual de la unitat familiar.

Documentació acreditativa de ser beneficiari/ària de l’ajut de la renda garantida de ciutadania.

    d) Discapacitat de l’alumne/a, pare, mare, tutor/a o germans/es (igual o superior al 33%).

Si la targeta o el certificat de discapacitat ha estat emès per la Generalitat de Catalunya no s’ha de presentar el document acreditatiu, ja que l’IMEB interoperarà amb aquesta administració per verificar aquesta informació. 

En el cas de certificats de discapacitat emesos per altres comunitats autònomes, s’haurà de presentar aquest certificat. 

D’altra banda, també es consideren afectats per una discapacitat igual o superior al 33% els pensionistes de la Seguretat Social que tinguin reconeguda una pensió d’incapacitat permanent de grau total, absoluta o de gran invalidesa, i els de les classes passives que tinguin reconeguda una pensió de jubilació o de retir per incapacitat permanent per al servei o inutilitat. Si es dona aquesta situació s’ha de presentar el document acreditatiu de ser beneficiari d’aquest tipus de pensió.

e) Condició legal de família nombrosa o monoparental.

Si el carnet de família nombrosa o monoparental ha estat emès per la Generalitat de Catalunya no s’ha de presentar, ja que l’IMEB interoperarà amb aquesta administració per verificar aquesta informació. 

En el cas que hagi estat emès per altres comunitats autònomes sí s’ha de presentar.

En tots els casos el carnet de família nombrosa o monoparental ha d’estar vigent.

Criteris generals

 • Existència de germans o germanes escolaritzats/des al centre o de pares o tutors legals que hi treballen. 40 punts
 • Proximitat del domicili de l’alumne al centre o, si escau, proximitat del lloc de treball del pare o mare, tutor o tutora o guardador/a de fet (en el sentit de guarda legal previst al dret civil català o de resolució d’acolliment del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies).

-Domicili dins l’àrea d’influència del centre. 30 punts
-Domicili dins del municipi de Barcelona però fora de de l’àrea d’influència del centre. 10 punts
-Domicili fora del municipi de Barcelona. 0 punts
-Quan a instància del pare o mare, tutor o tutora, es prengui en consideració en comptes del domicili, l’adreça del lloc de treball d’un d’ells, i aquesta és dins l’àrea d’influència del centre. 20 punts.

Pel que fa a la baremació del domicili aquesta es realitzarà d’acord amb l’adreça que figuri al volant de convivència de l’alumne, on ha de constar que conviu amb un o els dos tutors (en tots els casos ha de conviure amb el sol·licitant).

 • Renda anual de la unitat familiar.
  Quan el pare o mare o tutor o tutora siguin beneficiaris de l’ajut de la renda garantida de ciutadania. 10 punts.
 • Discapacitat de l’alumne/a, pare o mare o germans amb una discapacitat igual o superior al 33%. 10 punts.

Criteri complementari

Pel fet de formar part d’una família nombrosa o família monoparental: 15 punts.