Pla d'inversió de 4 milions d'euros per ajudar els equipaments esportius a afrontar la sequera

L’Ajuntament de Barcelona destinarà un pla d'inversió de 4 milions d'euros per ajudar els equipaments esportius a optimitzar l'ús de l'aigua i fer front a la situació de sequera.

..
26/02/2024 - 11:43 h

L’Ajuntament de Barcelona destinarà un pla d’inversió de 4 milions d’euros per ajudar els equipaments esportius a optimitzar l’ús de l’aigua i fer front a la situació de sequera.

El fons especial beneficiarà prop de 900 entitats públiques i privades, i preveu finançar mesures que redueixin la utilització dels recursos hídrics en les instal·lacions esportives, com ara:

  • Reducció de la pressió de l’aigua a les dutxes.
  • Instal·lació de sensors.
  • Automatització de determinats procesos de neteja.
  • Millora del sistema de reg amb aigua no potable.

D’aquesta manera es vol garantir la pràctica esportiva, federada i de base, en un moment en què les mesures aplicades davant la situació d’emergència 1 que afecta la ciutat de Barcelona podrien arribar a posar en perill la supervivència d’un sector clau per a la millora de la salut de les persones i generador d’ocupació.

Aquesta mesura s’afegeix a d’altres inversions clau per fer front a la sequera, com ara els 14,4 milions d’euros que es destinaran a ampliar i millorar la xarxa d’aigua freàtica de la ciutat.