Dates: A final de juny i principi de juliol.

Origen: Els barris del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova es van començar a urbanitzar a la segona meitat del segle XX. La seva festa major, per tant, és molt recent.

Ho organitza: Les associacions de veïns, les entitats socials i educatives amb la col·laboració dels comerciants del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova.

Descripció: La lectura del pregó i el tradicional concert d’havaneres, acompanyat de rom cremat i coca, donen el tret de sortida a una setmana de festes majors al Camp d’en Grassot i Gràcia Nova.

Divendres a la nit la colla de diables la Diabòlica de Gràcia organitza la tabalada i el correfoc. El dissabte, la gegantona de la Bruixa Violeta és la protagonista de la cercavila que recorre el passeig de Sant Joan.

El darrer dia de la festa, els veïns i veïnes es reuneixen per fer un àpat comunitari que dóna pas, a la tarda, al ball de bastons a càrrec dels Bastoners de Gràcia.

Durant tota la setmana l’antiga fàbrica de teixits Pujol i Casacuberta, coneguda popularment com La Sedeta i actual seu del centre cívic, és el centre neuràlgic de la festa, amb tallers, mostres, exhibicions, balls, concerts i activitats esportives, entre d’altres.