Programa "Patis Oberts"

Els patis escolars de la ciutat s'obren com a espai d'ús públic per a famílies, infants i adolescents fora de l'horari escolar, en cap de setmana i en període de vacances escolars.

Els objectius principals de l'obertura dels patis escolars són els següents:

  • Optimitzar l'ús dels centres escolars potenciant la seva vessant educativa i social, fent possible un ús del pati entre els col·lectius i/o activitats que es puguin realitzar sense interferències tot potenciant la seva interrelació.
  • Donar una alternativa de lleure als infants i joves i les seves famílies que s'exerceix de forma autònoma en un context segur i de proximitat.

Cada pati escolar obert té un servei de monitoratge que obre i tanca el pati escolar dins els horaris previstos, vetlla pel bon ús de les instal·lacions i procura establir dinàmiques de relació entre els infants i joves.

Als patis escolars oberts es fan activitats de dinamització educativa esportives, artístiques o en família. Aquestes activitats són obertes i gratuïtes al barri.

En la iniciativa municipal "Patis escolars oberts al barri", hi col·laboren el Consorci d'Educació de Barcelona, la Fundació Jaume Bofill i diverses entitats educatives i socials de la ciutat.

Enllaços relacionats: