L’Eix Fabra Centre i el Club de Futbol Montañesa, proposades per rebre la Medalla d’Honor de Barcelona

14/05/2021 - 14:21 h

Crònica del Consell Plenari de Nou Barris del 13 de maig de 2021

L’Eix Fabra Centre i el Club de Futbol Montañesa són les dues entitats proposades enguany pel Districte de Nou Barris per rebre la Medalla d’Honor de Barcelona.

En primer lloc, l’Eix Fabra Centre, com a representant del comerç de Nou Barris, en un any llarg en què restauració, paradistes i establiments han patit i encara pateixen la duresa de la situació de la pandèmia de la covid-19. En paraules del govern de Nou Barris, aquesta proposta de Medalla d’Honor per a l’Eix Fabra Centre és fruit, doncs, del reconeixement i suport a tot el comerç de Nou Barris, un llarg recorregut d’esforç i tenacitat per tirar endavant. En el cas concret de l’Eix Fabra Centre, a més, es reconeix també el treball dut a terme amb diferents entitats que defensen els interessos de persones en situació de vulnerabilitat.

I pel que fa al Club de Futbol La Montañesa, entitat nascuda l’any 1927 i profundament arrelada a Nou Barris, el suport també ha estat unànime per part de les forces polítiques amb representació al Districte. La proposta de Medalla d’Honor per a la Montañesa arriba en reconeixement, sobretot, per la tasca de formació esportiva i també educativa a tants i tants nens i nenes que han passat pel club al llarg de tots aquesta anys. Actualment, hi ha inscrits 400 infants del districte, als quals, més enllà de l’aprenentatge de l’esport, se’ls inculca valors essencials. El primer equip, de la seva banda, milita actualment a la 3ª Divisió.

Informe del Regidor i Pla de Barris

El Consell Plenari va començar amb la presentació de les propostes sorgides al Procés Participatiu de la Ciutadania Adolescent de Barcelona, format per alumnes de l’IES Trinitat Nova, que van desgranar diverses reivindicacions al voltant de l’àmbit del benestar i la salut, tan física com mental.

El regidor, en el seu informe, va abordar algunes de les qüestions més importants de les darreres setmanes a Nou Barris. Així, va parlar del nou centre d’atenció odontològica de Torre Baró, de la celebració de la Primavera Republicana i de l’inici d’obres d’habitatge públic a Trinitat Nova i Torre Baró. El regidor va fer referència també a l’extensa oferta d’activitats d’estiu al districte, amb el programa de lleure infantil “T’estiu molt”. L’informe va acabar amb el repàs a l’estat de 12 obres ja en marxa o en previsió de començar durant aquest any al districte.

Acte seguit, Xavier Marcé va explicar el desplegament de la segona edició del Pla de Barris, que del període 2021 a 2024 arriba a cobrir el 70% del territori, abastant 9 dels 13 barris del districte.

Canvis de nomenclàtor

El Plenari va aprovar també dues propostes de canvi de nomenclàtor. D’una banda, assignar la denominació de plaça del Maquis a l’espai comprés entre els carrers Valldemossa, Alcúdia i Felanitx; i de l’altra, assignar la denominació de plaça Trobada a l’espai situat entre el carrer de Nous Barris i Port Lligat. En tots dos casos, queden ara elevades les propostes a la Ponència de Nomenclàtor dels carrers de Barcelona seguint el procediment establert, perquè el canvi sigui oficial.

Proposicions de les formacions polítiques

A la part d’impuls i control es van abordar les habituals proposicions de les diverses formacions polítiques. En aquest punt, es va aprovar la d’ERC relativa a la instal·lació d’un ascensor a l’edifici Pau Casals del carrer Juan Ramón Jiménez, a Canyelles, habitat per majors de 65 anys. També va prosperar, per unanimitat, la de C’s en el sentit de demanar un pla de millora i usos pel mercat de Ciutat Meridiana, la del PP, en relació a la construcció d’un poliesportiu als terrenys ubicats entre els carrers Antonio Machado, ronda Guineueta Vella i Via Favència, a Canyelles, i la de BxCanvi, relativa a estudiar la creació d’un hub per a empreses a l’espai que quedarà un cop migri el mercat de Montserrat a la nova ubicació.

Finalment, el Consell Plenari va aprovar també, amb 15 vots a favor, 1 en contra i 3 abstencions, la proposició amb contingut de declaració institucional presentada per BComú, relativa al dret a l’habitatge digne i adequat.