Can Dragó s’afegeix a les escoles bressol municipals amb patis oberts a Nou Barris

16/01/2023 - 17:31 h

El servei es reprendrà a partir del dissabte 21 de gener

Nou Barris té tres escoles bressol municipal amb patis oberts. Són la Ralet, El Vent i, a partir d’ara, també la Can Dragó:

  • EBM Can Dragó. Rio de Janeiro, 16
  • EBM El Vent. Miguel Hernández, 20
  • EBM Ralet. Joaquim Valls, 10

Així, des del 21 de gener, els dissabtes de 10.30 a 13 hores aquestes tres escoles bressol obriran els patis per a famílies amb infants de fins a sis anys, i sempre acompanyats per almenys una persona adulta de referència.

Tant a Nou Barris com a tota la ciutat, el projecte preveu incorporar una oferta d’activitats per les famílies i els referents adults i els seus infants. A més, s’ha establert un acord amb el Consorci de Biblioteques per oferir un espai de promoció de la lectura, amb contes i llibres per la petita infància.

Espai de joc i cultura a l’aire lliure per a la petita infància

Aquest servei es va posar en marxa per primera vegada el novembre de 2021, com a prova pilot, a quatre patis de quatre districtes de la ciutat, i l’abril de 2022 es va ampliar a 10 patis més, 14 en total, oferint el programa a tots els districtes de la ciutat.

El programa de patis oberts a les escoles bressol té com a objectiu oferir més oportunitats de joc a l’espai lliure i equipaments públics a infants i famílies, i se suma a la línia de treball Barcelona Ciutat Jugable que vol avançar cap a una ciutat més jugable i jugada.

Els 25 patis bressol oberts a tota la ciutat, adreçats exclusivament per a la petita infància (fins als 6 anys), se sumen al programa de patis oberts de l’Ajuntament de Barcelona que ofereix el servei també a centres educatius d’infantil, primària, secundària i, des del curs 2021-2022, a escoles bressol. Per conèixer el llistat complet i consultar-ne el calendari i els horaris, podeu visitar el web dels “Patis escolars oberts al barri”, del web d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona.