Barcelona Cultura
Skip to main content
Luís Serrano i Pubull - Premi Ciutat de Barcelona de Ciències Naturals 2009

CIÈNCIES NATURALS :: 2009

 

EL JURAT, FORMAT PER CARMINA VIRGILI (PRESIDENTA), JOSEFINA CASTELLVÍ, MARA DIERSSEN, EDUARD PUNSET I JAUME BERTRANPETIT, ACORDA PER UNANIMITAT ATORGAR EL PREMI DE CIÈNCIES NATURALS A

Luís Serrano i Pubull,

 

pels innovadors treballs realitzats amb el seu grup de recerca que l’han portat a publicar tres articles a la prestigiosa revista científica Science, i que per primera vegada proposa la comprensió quantitativa global d’un dels bacteris més petits que puguin viure a fora d’una cèl·lula amfitriona. Els resultats de la recerca condueixen a un canvi en la percepció de la ciència, ja que de cop i volta els investigadors poden pensar que el somni d’intentar entendre un sistema de vida d’una manera predicible i quantitativa és possible.

El jurat ha volgut fer una menció especial a les aportacions científiques dels Drs. Oriol Riba i Arderiu i Ferran Colombo i Pinyol, especialment per Geologia Urbana de Barcelona de 2009, per ésser el primer en adreçar aquesta qüestió, i la seva importància pel futur de la nostra ciutat.