La Travessia: una reflexió sobre els desplaçaments

09/12/2015 - 09:57

Teatre. L’associació transFORMAS trasllada el seu projecte principal de formació i creació artística teatral al Districte de Sant Andreu.

Amb la mateixa metodologia creada durant 10 anys d’iniciatives de teatre per a la transformació social, aquest any L’associació transFORMAS ha portat el seu projecte teatral desPLAÇA’t al districte de Sant Andreu per generar un procés de creació conjunta amb veïns i veïnes. La peça teatral final, La Travessia, és resultat de les preocupacions i inquietuds de tots els seus participants.

La Travessia és una reflexió sobre els desplaçaments que duen a terme les persones, ja sigui els físics com els emocionals, els voluntaris i desitjats i els obligats, com els que ocupen l’actualitat des de fa tants anys i de manera intensiva els darrers mesos. El públic compartirà l’aventura del desplaçament amb els actors i actrius. La Travessia es presentarà a l’Espai Josep Bota del recinte de Fabra i Coats en una estrena el 19 de desembre de 2015, i les següents representacions seran del 26 al 30 de gener de 2016.

El desplaçament com a eix de treball

El projecte desPLAÇA’t es centra al barri de Navas del districte de Sant Andreu, en el marc del seu Pla de Desenvolupament Comunitari, per treballar amb els seus ciutadans i també amb les seves entitats, i també hi participen persones procedents d’altres barris. Concretament, han participat en desPLAÇA’t usuaris i usuàries del Casal de Gent Gran de Navas, de l’Equipament Integral de Meridiana, d’AREP (Associació per a la rehabilitació de les persones amb malaltia mental),  d’AFAP (Associació de Famílies per  a l’ajuda al malalt de poliomielitis) i FORA’m (grup de voluntaris i simpatitzants de transFORMAS).
Des de la primavera de 2015 s’han creat diferents grups de treball paral·lels, als que s’ha ofert la mateixa formació creativa i teatral. A partir de les idees i conceptes que s’han tractat en aquestes sessions, s’ha preparat amb tots els grups reunits la peça teatral conjunta, La Travessia, basant-se en la metodologia de transFORMAS.