Arriba la Tardor solidària amb un programa en clau de sostenibilitat global

23/09/2020 - 11:35

Les activitats comencen el 7 d'octubre i es podran seguir presencialment o bé de forma virtual. Accedeix al programa per gaudir de totes les propostes.

Les activitats comencen el 7 d'octubre i es podran seguir presencialment o bé de forma virtual. Accedeix al programa per gaudir de totes les propostes.

A través de les diferents activitats que formen part de la Tardor Solidària, els veïns i les veïnes del districte de Sant Andreu, podran apropar-se, aquest any, a la justícia ambiental. Aquest concepte es refereix al dret de les comunitats i els ciutadans i les ciutadanes de viure en un entorn net i saludable, segons els seus desitjos i cultures, i sense veure’s amenaçats o perjudicats per cap activitat econòmica o industrial.

La lluita per la justícia ambiental significa promoure que tota persona, independentment del seu origen o situació socioeconòmica, tingui dret a una qualitat de vida ambiental, com aigua o aire nets, i que assumeixi les seves responsabilitats envers els impactes generats per la seva manera de viure. En la seva dimensió global i local, en què la forma d’actuar d’una persona en un punt del planeta pot afectar a un altre indret del món, i on tot està interrelacionat, davant de les injustícies ambientals, la responsabilitat i obligacions són de totes i tots independentment del lloc on es pateixin. Les accions i les respostes han de ser globals.

Un exemple clar és la lluita contra el canvi climàtic. A tots els barris del districte de Sant Andreu i dirigides a tots els públics, trobareu propostes de diferents formats, presencials i virtuals, que giren a l’entorn de la sobirania alimentària, l’educació per la sostenibilitat, horts urbans o consum responsable entre d’altres. Consulteu el programa i podreu ampliar la informació de totes les activitats que es duran a terme.

La primera activitat serà el 7 d’octubre: 

Taula rodona virtual Justícia Ambiental: què vol dir?
Les injustícies socioambientals s’expressen en diferents àmbits i situacions. Iniciem el Cicle de la Tardor Solidària amb aquesta taula rodona on tractarem diferents exemples d’injustícia ambiental i les seves implicacions.
Amb la participació d’Arran de Terra, que ens parlarà de sobirania alimentària a Barcelona i Collserola, i Ecologistes en Acció amb qui debatrem sobre emissions i mobilitat a la ciutat.

Ho podeu seguir a través d’aquest enllaç: meet.jit.si/Tardorjusticiambiental20
Coorganitzat amb l’Aula Ambiental de Sant Andreu.
Amb la participació d’Arran de Terra i Ecologistes en Acció.