Engeguem la Tardor Solidària amb una perspectiva intercultural

22/09/2021 - 12:03

El divendres 1 d’octubre tindrà lloc l’acte d’inici d’aquest cicle amb un taller sobre els drets LGBT amb una mirada intercultural. La programació s’allargarà fins al dissabte 6 de novembre.

El divendres 1 d’octubre tindrà lloc l’acte d’inici d’aquest cicle amb un taller sobre els drets LGBT amb una mirada intercultural. La programació s’allargarà fins al dissabte 6 de novembre.

La Tardor Solidària de Sant Andreu posa el focus enguany en la perspectiva intercultural. Aquest concepte es refereix al compromís amb la defensa dels drets humans i les necessitats bàsiques, així com amb la igualtat de tracte i drets de totes les persones amb independència del seu origen, elements etnicoracials i el bagatge cultural o religiós.

El districte de Sant Andreu és un territori divers i plural on conviuen persones de diferents contextos i orígens culturals en barris amb una forta personalitat i dinàmiques pròpies que els distingeixen dels altres, tot i formar part del mateix territori.

Així, el districte i els seus barris constitueixen un punt de trobada de persones i col·lectius amb una gran diversitat sociocultural que configura identitats plurals. El Servei d’Interculturalitat del Districte de Sant Andreu (SI-SA) és una iniciativa que l’administració territorial, d’acord amb el Programa BCN Interculturalitat, posa en marxa per fomentar la convivència en la diversitat i la cohesió social en el marc dels principis interculturals d’igualtat de drets i oportunitats, sentiment de pertinença, participació activa, reconeixement de la diversitat i interacció positiva.

A tots els barris del districte de Sant Andreu, i dirigides a tots els públics, trobareu propostes de diferents formats centrades en aquest tema i tenint molt present la perspectiva interseccional (xerrades, tallers, concerts, cinefòrums, etc.), impulsades pel Consell de Solidaritat i Cooperació Internacional i pel mateix Servei d’Interculturalitat, entre d’altres. Consulteu-ne el
programa i així podreu ampliar la informació sobre les activitats que es duran a terme.