Premi Miquel Casablancas 2015 i inauguració 'Gran Angular'

25/05/2015 - 18:45

Art. Divendres 29 a les 20h se celebra el lliurament del Premi Miquel Casablancas 2015 i la inauguració d'una exposició de finalistes i residents.

L’exposició de finalistes del Concurs d’Arts Visuals Premi Miquel Casablancas 2015 + artistes residents 2014, que s’inaugura el divendres 29 de maig a les 20h a la Fabra i Coats – Fàbrica de creació de Barcelona, reuneix, d’una banda, els projectes finalistes de la present edició del Premi Miquel Casablancas, un certamen de referència a l’estat espanyol que posa en relleu les manifestacions més significatives de l’art contemporani emergent; i de l’altra, els tres projectes desenvolupats pels artistes que varen participar en el programa de Residències de Sant Andreu Contemporani i Fabra i Coats – Fàbrica de Creació 2014.

Un gran angular és un tipus de lent que s’utilitza per poder enregistrar grans espais, amb profunditat, amb la finalitat de permetre que els objectes propers i llunyans quedin simultàniament en focus. I aquesta funció precisament és la que té Sant Andreu Contemporani a través del Concurs d’Arts Visuals Premi Miquel Casablancas i el programa de Residències Artístiques, en enunciar un conjunt de pràctiques significatives de les arts visuals contemporànies, seleccionades entre més de 350 propostes.

Sant Andreu Contemporani serveix així com a amplificador, en posar èmfasi en una sèrie de treballs i de maneres de pensar i entendre el fet artístic que poden ser rellevants en la nostra contemporaneïtat, i que abasten una bona porció del que s’està fent avui en la nostra escena artística. Són treballs de diferents disciplines, indicatius del moment en què tenen lloc, i que dialoguen amb el present de manera crítica.

Finalistes Premi Miquel Casablancas 2015

OBRA: Ignacio García, Levi Orta, Marla Jacarilla, Lola Lasurt, Ely Daou, Miguel Ángel Rego, Édouard Decam, Alán Carrasco, Lúa Coderch, Claudia Pagès, Sergio Luna i Yasmina Morán
PROJECTE: Lola Lasurt, Édouard Decam, Quim Packard, Miriam Fernández, María García
PUBLICACIÓ: Enric Farrés Duran, Joan Bennassar, Carlos Valverde
COMUNICACIÓ GRÀFICA: Maite Zabaleta, Víctor Arráez, 3 10 Studio (Siddharth Gautam Singh i Roger Ruppmann)
Artistes Residents SAC – FiC Fàbrica de Creació 2014: Daniel Moreno Roldán, Ariadna Parreu, Ro Caminal

Activitats paral·leles:

29.05, 19 h: Visita comentada amb els finalistes i artistes residents
04.06, 11 h: Visita guiada a l’exposició i als tallers dels artistas residents 2015
11.06, 19 h: Visita guiada oberta