Han guanyat els XXXII Premis Sants-Montjuïc...

02/07/2024 - 19:30

Aquest dimarts 2 de juliol de 2024 s'ha celebrat al Saló de Plens la gala de lliurament dels Premis Sants-Montjuïc 2023, que han reconegut el mestre pastisser Joan Galimany, l'Associació Catalana Pro Persones amb Sordceguesa (APSoCeCat), el projecte Marina’t de Contes realitzat per la Marina Viva en col·laboració amb escoles de la Marina i el programa MamiAtles d’acompanyament a les dones durant l’embaràs i el postpart, impulsat pel centres esportius municipals gestionats pel Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

En la modalitat de reconeixement personal, el premi ha recaigut en el mestre pastisser Joan Galimany, segona generació al capdavant de l’emblemàtica pastisseria Kessler Galimany, que recentment va abaixar la persiana d’un establiment que durant anys va ser forn de referència al carrer de Sants per a molts veïns i veïnes.

El premi al reconeixement col·lectiu s’ha atorgat a l’Associació Catalana Pro Persones amb Sordceguesa (APSoCeCat) que, des del 1999, treballa per garantir els drets i millorar el benestar de les persones amb sordceguesa i les seves famílies a través de tot tipus de projectes, serveis i activitats endegats des de la seva seu a la Bordeta i l’Hort d’en Queni al barri de Sants.

El Premi Especial a la Innovació 2023 s’ha donat al projecte Marina’t de Contes, de La Marina Viva, que ha aconseguit la implicació de més de 300 alumnes de quart i cinquè de primària de les escoles Alfageme, Bàrkeno, Can Clos, Enric Granados, Garbiñe, Polvorí, Ramon Casas i Seat creant un conte original, i fomentant així la seva vessant literària i artística.

Finalment, el Premi Especial a la promoció dels Feminismes s’ha lliurat al programa Mamiatles d’acompanyament a les dones durant l’embaràs i el postpart, impulsat pel centres esportius municipals de l’Espanya Industrial i la Bordeta gestionats pel Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. MamiAtles focalitza la seva acció en la salut reproductiva i el benestar durant l’embaràs i en la recuperació postpart a través de l’esport. A la vegada, és també acompanyament, informació, apoderament, autocura… I és que les mares troben a Mamiatles un espai on poder compartir dubtes i experiències, tenen accés a informació i poden assistir a xerrades i tallers sobre temes específics (sòl pelvià, lactància, massatge infantil…).