Per una Festa Major segura i lliure de masclisme

01/08/2024 - 12:50

Durant la Festa Major de Sants, del 24 d'agost a l'1 de setembre, el Punt Lila ofereix assessorament preventiu i farà tasques de sensibilització i detecció d'agressions sexistes. Se situarà a Espai Castellers, a la plaça de Can Climent. A més, podreu trobar a les informadores per tots els espais de festa, i a totes les barres de comissions de carrer hi haurà persones identificades per donar suport en cas d'agressió en el seu espai.

El Punt Lila funcionarà durant les nits i les matinades del 24 al 31 d’agost. Els dies dissabte 24, divendres 30 i dissabte 31 d’agost, serà de 23.00 h a 4.00 h. Els dies diumenge 25, dilluns 26, dimarts 27, dimecres 28 i dijous 29 d’agost, serà de 22.00 h a 3.00 h.

L’objectiu és prevenir els possibles casos d’assetjament sexual, i atendre i assessorar les persones que pateixin violències masclistes durant la festa major.

El Punt Lila és un espai per oferir una atenció curosa i precisa a aquelles persones que volen rebre informació i assessorament, o bé han patit algun tipus de violència. El punt d’informació compta amb material amb les recomanacions necessàries d’actuació davant de casos de violència masclista.

A la ‘Guia del bon tracte‘ que va publicar el Circuit Territorial de Sants-Montjuïc contra la Violència Masclista trobareu també totes les respostes i recursos professionals disponibles a Sants-Montjuïc, per tal d’assolir i garantir la seguretat i llibertat de tothom.