L’Escola Gayarre guanya els Jocs Florals de Barcelona amb un conte audiovisual sobre el canvi climàtic

03/09/2024 - 10:02

L’alumnat de 4t va ser guardonat amb el primer premi dels Jocs Florals de Sants-Montjuïc i el de la ciutat de Barcelona amb el conte audiovisual “Els problemes de l’Àrtic” sobre el canvi climàtic, destacant per la seva qualitat i temàtica.  

L’alumnat de quart curs de l’Escola Gayarre va aconseguir un gran èxit en els Jocs Florals del districte de Sants-Montjuïc d’enguany, guanyant el primer premi i, posteriorment, aconseguint també  el guardó de la ciutat de Barcelona en la categoria de conte audiovisual il·lustrat als Jocs Florals Escolars de la ciutat. La seva obra, titulada “Els problemes de l’Àrtic”, ha captivat tant al jurat com al públic per la seva temàtica i la qualitat de la seva producció. 

Els Jocs Florals Escolars de Barcelona comencen amb la participació de l’alumnat al centre. Els treballs seleccionats passen a la fase de districte, on un jurat escull un guanyador per categoria per competir a la fase de Barcelona. Hi participa alumnat de primària, secundària i amb necessitats específiques, optant a premis de poesia, prosa i conte audiovisual il·lustrat, guardó que aquest any se l’ha endut l’Escola Gayarre. 

“Els problemes de l’Àrtic” narra la història d’una família d’ossos polars que lluita per sobreviure en un entorn cada cop més hostil a causa dels efectes devastadors del canvi climàtic. A través de les vivències d’aquests animals, l’alumnat de l’Escola Gayarre ha aconseguit transmetre un missatge profund sobre la necessitat de protegir l’entorn i de prendre mesures per garantir un futur millor per a tots els éssers vius del planeta. 

Així doncs, aquest projecte no només ha servit per conscienciar sobre la problemàtica ambiental, sinó que també ha estat una oportunitat perquè l’alumnat treballi conjuntament en una iniciativa que integra diverses disciplines, des de la redacció i la narrativa fins a les habilitats tècniques de producció audiovisual. 

El vídeo del conte es pot visualitzar a YouTube.