La Marina estrena teatre: la Sala Maremar

18/01/2019 - 12:38

Marina. El teatre de l'Escola Bàrkeno ha estat rehabilitat pel Pla de Barris i funcionarà també com a sala per a companyies i entitats culturals del barri. S'estrena el proper cap de setmana.

Els barris de la Marina disposaran a partir d'ara d'un nou teatre. La Sala Maremar s'obre al públic el proper cap de setmana, 25 i 26 de gener, amb un espectacle creat al centre de dansa i arts vives El Graner que forma part de la programació del festival Sâlmon<. Tot el veïnat pot aconseguir gratuïtament l'entrada al Centre Cívic Casa del Rellotge. A partir de llavors, la Sala Maremar restarà oberta a les propostes de totes les escoles, companyies i entitats culturals del barri.

Remodelar l’antic teatre de l’Escola Bàrkeno ha comportat una inversió de 345.000 €, que han permès equipar la sala amb nous sistemes d’il·luminació, de so i d’aïllament, així com millorar i homologar les mesures de seguretat per fer-hi possible la realització de tot tipus d’espectacles. Aquesta acció forma part de l’eix del Pla de Barris per promoure, ampliar i reforçar la xarxa d’educació en el lleure de base comunitària a la Marina.

A partir d’ara, podran fer ús de la Sala Maremar no només les escoles dels barris de la Marina (en horari escolar) sinó també totes les entitats, companyies i col·lectius artístics d’aquest territori. Per impulsar la programació de la Sala Maremar s’ha format una Taula de Cultura en el marc de la Unió d’Entitats de la Marina. Qualsevol entitat interessada pot fer arribar la seva proposta al Centre Cívic Casa del Rellotge, que ho coordina. D’aquesta forma, la Sala Maremar contribueix a la dinamització cultural de la Marina.

Invitació a l’estrena

La Sala Maremar s’estrenarà amb una doble sessió de tarda el divendres 25 de gener, a les 17.30 h, i una de matinal el dissabte 26 de gener, a les 12 h, durant les quals es presentarà l’espectacle V.I.P, homenaje a Severiano Naudin (50’) en el marc del festival Sâlmon<. Concebuda per l’escenògrafa Mariona Naudin, resident del Centre de Creació de dansa i arts vives El Graner, aquesta obra combina la dansa, el teatre i la performance tot reflexionant sobre les figures anònimes i què significa ser “algú” en un societat en plena transformació.

A la mateixa sessió, presentada per La Marina (AMCL), es projectarà un vídeo sobre el projecte Som la Marina i tindrà lloc un petit concert on, de la mà de La Marina Viva, el rumber José Luis Serrano interpretarà la cançó de la Marina.

Totes aquelles persones que vulguin conèixer la Sala Maremar, poden demanar una entrada gratuïta al Centre Cívic Casa del Rellotge (passeig de la Zona Franca, 116 interior) a partir del 21 de gener. Per qüestions d’espai, es podran agafar un màxim de dues entrades per persona, fins que s’acabin. En cas de necessitar d’alguna adaptació funcional, ho heu de fer saber en el moment de recollir l’entrada.