Comença la tardor amb energia als centres cívics

28/08/2020 - 13:01

Tallers. Apunta’t a algun dels més de 450 tallers de tardor dels centres cívics i equipaments de Sants-Montjuïc. S'iniciaran entre finals de setembre i inicis d'octubre.

Els centres cívics i equipaments de Sants-Montjuïc ja tenen a punt la programació dels tallers i els itineraris culturals que oferiran durant el quart trimestre de 2020. Els cursos, que començaran entre finals de setembre i inicis d'octubre, tindran una durada d'entre set i vuit setmanes, N'hi haurà de tot tipus: danses polinèsies, arqueologia, ioga, iniciació a la producció musical, teatre per adults i una gran varietat de tallers culinaris, sense comptar la programació cultural, que inclourà múltiples exposicions, projeccions cinematogràfiques, concerts i activitats en família. A més, en molts barris es realitzaran itineraris a diferents equipaments culturals del districte. A causa de l'emergència sanitària produïda per la pandèmia de la covid-19, les dates d'inici i de realització dels cursos poden estar sotmeses a canvis.

Al Poble-sec les inscripcions començaran el 4 de setembre. Al Centre Cívic El Sortidor i al Centre Cultural Albareda trobareu fins a 100 tallers de temàtiques com les tècniques de teixit artesanal i costura creativa, twerking, lectures feministes, economia crítica, bricolatge, ioga i meditació, sense oblidar els tallers gastronòmics del Cicle A Taula!, que, aquest trimestre, es realitzaran en línia per la plataforma Zoom. Als tallers gastronòmics de tardor del Sortidor aprendreu a cuinar tota mena de menjars vegetarians -com sopes i cremes de temporada o receptes de llegums-, plats asiàtics amb bolets, i fins i tot un menú de nadal a l’estil francès. Així mateix, els tallers de tots dos centres es complementen amb una varietat d’activitats culturals -exposicions, projeccions cinematogràfiques, concerts, etc.-, en les que destaquen fins a 8 itineraris conjunts a equipaments del districte com el Castell de Montjuïc, el Museu Etnològic, el Jardí Botànic i el MNAC.

Al Centre Cívic Font de la Guatlla les inscripcions dels 70 tallers en oferta començaran el 31 d’agost i fins a exhaurir places. Al centre del carrer Rabí Rubèn hi trobareu tallers nous per a tots els gustos: ioguilates, latin fit, jazz steps i cuina d’aprofitament. Alguns d’aquest podran ser impartits en línia. A banda, també s’ofereixen fins a 25 activitats culturals, entre les quals destaquen dues visites guiades al MNAC i tres excursions, a les Fonts del Llobregat, al Centre d’Interpretació de la Serra de Llaberia i al complex industrial del Pastoret de la Segarra S.L .

A Sants, les inscripcions als tallers del Centre Cívic Cotxeres-Casinet es faran a partir del 8 setembre, tant de manera presencial com en línia. L’oferta arriba als 132 tallers d’àmbits ben diversos que van des de tècniques per parlar en públic, múltiples nivells de ioga i pilates, danses d’arreu del món -des de balls de saló fins a danses polinèsies-, fins a teatre, arqueologia i cuina de mercat. Pel que fa al Punt Multimèdia de la Casa del Mig, les inscripcions començaran l’1 de setembre i s’allargaran fins un dia abans de l’inici del curs, també de forma presencial o en línia. A l’equipament del Parc de l’Espanya Industrial, aquest trimestre hi haurà 19 tallers amb diversos cursos d’informàtica adreçats a la gent gran com ara els d’aprendre a fer videotrucades, d’iniciació a l’Arduino o com comprar de manera segura per Internet. A La Lleialtat Santsenca, del 15 al 17 de setembre es fan les inscripcions per als cursos de La Troca, l’escola comunitària de formació permanent. A més, aquest trimestre fan un taller de música amb nadons de 0 a 3 anys amb la cantant Alba Rubió i Pons, perquè els més petits de la casa s’introdueixin al món de la música des de ben d’hora.

A la Marina, les inscripcions es faran: del 7 al 22 de setembre -de manera presencial o telemàtica- al Centre Cívic la Cadena; del 7 al 20 de setembre -només de manera presencial- al Centre Cívic Casa del Rellotge, mentre que al Punt Multimèdia de la Marina començaran l’1 de setembre i no es tancaran fins a l’inici de cada curs. Per la seva banda a l’Espai Jove la Bàscula, les inscripcions seran del 7 al 30 de setembre de forma presencial. Per últim, al Casal de Barri de la Vinya i al Casal de Barri de Sant Cristòfol començaran al setembre. Pel que fa a l’oferta, trobareu prop de 140 tallers i tres itineraris diferents. Entre les novetats del trimestre, destaquen els tallers de circ –acroioga en parella i verticals- a la Casa del Rellotge; novetats en dansa -balls en línia, dansa africana i salsa-, i en expressió artística -stop motion, dibuix a l’aire lliure i dibuix de còmic- a la Cadena; múltiples tallers musicals per a joves -iniciació a la producció musical, cursos de dj., cant, batucada, etc.- a l’Espai Jove la Bàscula, i una gran varietat de cursos gratuïts sobre noves tecnologies al Punt Multimèdia. Quant a itineraris, els Centres Cívics Casa del Rellotge i la Cadena ofereixen conjuntament rutes guiades pels espais de la Barcelona rebel, així com per la Barcelona Medieval i una sortida a l’Observatori de Pujalt per aprendre nocions meteorològiques.

Per a més informació sobre el procés d’inscripció i sobre els cursos consulteu, les pàgines web dels centres cívics i dels equipaments esmentats.