Els cels guarnits de la Festa Major de Sants

26/08/2021 - 09:21

FM Sants. Enguany hi trobareu vuit carrers i places amb guarniments només aeris, és a dir, sense portalades ni figures a terra, per facilitar el pas i evitar aglomeracions.

Els tradicionals guarniments dels carrers i places de la Festa Major de Sants enguany també s’adapten a la situació sanitària i són només aeris, és a dir, que no hi ha portalades ni figures al terra, per facilitar el pas i l'accés controlat als recintes festius, i evitar aglomeracions.

Enguany a la Festa Major de Sants trobareu vuit espais guarnits un cop més gràcies al talent i la dedicació del veïnat que participa a les comissions de festes. A la plaça de Bonet i Muixí s’han aplegat les comissions dels carrers de Papin i Sagunt, junt amb la Lleialtat Santsenca, i han guarnit la plaça amb la col·laboració a més del Col·lectiu d’Artistes de Sants.

Amb les restriccions que imposa la pandèmia de covid-19, no resulta fàcil idear i fabricar aquests guarniments, a més d’organitzar les festes. Tanmateix, enguany fan 40 anys les comissions de la plaça de la Farga i del carrer de Finlàndia. També celebra el 40è aniversari la d’Alcolea de Baix, que va complir l’efemèride l’any passat i no va poder commemorar-la per la situació sanitària.

Aquests són els guarniments que trobareu enguany mirant cap al cel als carrers i places de la Festa Major de Sants, o bé recorrent les imatges de la galeria adjunta:

  • Robrenyo: camp d’airsoft amb colors de camuflatge i dianes.
  • Alcolea de Dalt: espirals de colors, boles i serrells.
  • Alcolea de Baix: teles de colors per celebrar el 40è aniversari + 1.
  • Valladolid: bosc ple de flors.
  • Sagunt + Papin + Lleialtat: enramada amb motius florals a la plaça de Bonet i Muixí.
  • Guadiana: un mar ple de peixos.
  • Finlàndia: celebren el 40è aniversari penjant del sostre les samarretes d’aquests anys.
  • Farga: sostre amb banderins de colors.

Les comissions de festes del carrer del Vallespir (de Dalt i de Baix) no participen enguany a la Festa Major, però ja es preparen per tornar-hi l’any vinent. De fet, a Vallespir de Baix ja han decidit que faran un guarniment d’homenatge a Raffaella Carrà per la Festa Major de Sants 2022.

Ateses les limitacions que imposa la pandèmia, enguany no es fa el tradicional concurs de carrers guarnits. Sants 3 Ràdio sí que organitza el seu concurs popular, basat en les votacions del públic; aquests premis es lliuren dissabte 28 d’agost a les 12 h en un acte al carrer de Valladolid.