Patis escolars oberts a l'estiu

24/06/2020 - 22:08

Lleure educatiu. Els patis de les escoles Lluís Vives (Sants-Badal) i Mossèn Jacint Verdaguer (el Poble-sec) obren les tardes de juliol i agost.

El pati de l'Escola i Institut Lluís Vives (Sants-Badal) obre cada dia de 17.30 a 20.30 h a partir de dimecres 1 de juliol i fins al 31 d'agost. El de l'Escola Mossèn Jacint Verdaguer (el Poble-sec), cada dia de 18 a 20 h a partir de dilluns 6 de juliol, avançant l'obertura a les 17 h els dissabtes i diumenges d'agost.

Aquest servei municipal, ampliat aquest any també a l’agost, vol donar resposta a un estiu extraordinari, després del confinament. En aquest sentit, al juliol i a l’agost s’ofereix a infants, joves i les seves famílies la possibilitat de gaudir dels patis escolars oberts com a espais d’ús públic, amb accés lliure i gratuït.

El pati de l’Escola Mossèn Jacint Verdaguer s’obre per iniciativa del Districte de Sants-Montjuïc, mentre que el de l’Escola i Institut Lluís Vives està inclòs al programa de Patis Escolars Oberts al Barri de l’Institut Municipal d’Educació, pel qual obriran 17 patis escolars més a tot Barcelona, nou el mes de juliol i nou el mes d’agost. Tots aquests patis estaran oberts tots els dies de la setmana, de dilluns a diumenge, de 17.30 a 20.30 h. Pots consultar la llista completa de patis oberts al barri d’altres districtes aquí.

El programa municipal de Patis Escolars Oberts al Barri vol optimitzar i promoure l’ús públic dels patis escolars en un context de proximitat i en període de vacances escolars, com aquest. La xarxa actual de patis escolars oberts a la ciutat la formen un total de 62 centres educatius que tornaran a obrir-ne les portes, cadascun en el seu horari habitual, a partir de l’inici del curs escolar 2020-2021. Aquesta iniciativa municipal compta també amb el suport del Consorci d’Educació de Barcelona i d’entitats educatives i socials de la ciutat.