S'estrena residència de gent gran al Paral·lel per acollir Covid-19

30/04/2020 - 10:27

Covid-19. L'edifici privat portava 10 anys construït i tancat. L'Ajuntament l'ha posat a punt per al seu nou ús per part del Consorci Sanitari de Barcelona.

El Poble-sec compta amb una nova residència de gent gran de 141 habitacions amb una capacitat total de fins a 240 llits per a persones amb Covid-19. Es va posar en marxa la setmana passada amb 32 llits medicalitzats, als quals s'ha començat a traslladar persones grans malaltes d'altres residències de Barcelona.

L’edifici de vuit plantes, ubicat al número 63 de l’avinguda del Paral·lel, es va construir l’any 2011 i des de llavors no s’havia arribat a fer servir mai. Ara la propietat privada de l’immoble ha arribat a un acord amb el Consorci Sanitari de Barcelona, ens públic de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona adscrit al Servei Català de la Salut, per cedir-lo mentre duri la pandèmia de la Covid-19.

Per posar en marxa la nova residència, els Bombers de Barcelona han revisat l’estat de les instal·lacions, han organitzat els espais dins dels 8.000 metres quadrats disponibles i hi han instal·lat els imprescindibles punts d’oxígen. L’Ajuntament de Barcelona ha comprat els llits articulats i tots els materials d’higiene indicats per tenir cura de les persones grans. Concretament, la brigada del Districte de Sants-Montjuïc s’ha encarregat de la logística de la posada en marxa del nou equipament.

La nova residència de gent gran del Paral·lel, cantonada amb Nou de la Rambla, és atesa per professionals sanitaris provinents de l’atenció primària i de mútues laborals, a més de gerocultors i personal de serveis com menjador o bugaderia.