Raïm, llenties, pudding, galetes, fideus… Coneixes les tradicions gastronòmiques d’arreu del món per donar-li la benvinguda al nou any? Ben segur que el dia 31 de desembre el raïm no faltarà a les nostres taules. I és que aquesta tradició va començar l’any 1909, quan uns viticultors del País Valencià van decidir repartir raïm entre els ciutadans per donar-li sortida a l... Seguir llegint
Les barbacoes a l’hivern són ideals per a tota la família. Per exemple, el dinar o el brunch de diumenge, es poden traslladar a l’exterior. I no cal que siguis un fanàtic de la carn a la brasa, ja que pots preparar unes verduretes o patates al caliu. Hi ha alguna cosa més sana, bona i senzilla que les verdures a la brasa? Per això, aprofitant que avui és el dia del pebrot,... Seguir llegint
Ja quasi les tenim aquí. Queden ben pocs dies perquè arribin les festes de Nadal, en les quals les receptes i plats tradicionals s’apoderen de casa nostra. Avui us parlem d’alguns dels plats més típics de les celebracions nadalenques, on l’aviram és sovint protagonista. La celebració de Sant Esteve, per exemple, és sinònim de canelons, tot i que -per sort!-, se’n poden... Seguir llegint
21 de desembre, quasi Nadal i encara no saps què fer? Tranquil·litat! Avui aprofitant que és el Dia Mundial de la Gamba (aliment per excel·lència d’aquesta festivitat) et portem algunes idees de plats que et faran la vida més fàcil en aquestes festes que s’apropen, implacables. En la proposta d’avui no cal encendre el foc, només ens farà falta un corró... Seguir llegint
La sopa de galets és el primer plat estrella típic del dia de Nadal, sobretot, a Catalunya tot i que a Itàlia també en mengen de galets. En diuen lumaque, que vol dir “cargol”, i els preparen amb salsa com si d’uns macarrons es tractés. Ens ho explica Nuria Revilla, propietària de la parada Farina, pasta fresca que es troba a quatre mercats de Barcelona: el de la Concepció, el... Seguir llegint
És ben sabut que els torrons i els polvorons són els dolços per excel·lència d’aquestes festes de Nadal. Durant aquesta època nadalenca, no hi ha àpat que no acabi amb la taula plena de torrons i polvorons, de tots els gustos, formes i colors! Hem parlat amb dos especialistes en la matèria, la parada de Torrons d’Agramunt del Mercat de la Boqueria, i Lagrana del... Seguir llegint
Els mercats de Barcelona han estat, històricament, una peça clau a l’hora de forjar la identitat i el teixit comercial de la ciutat i les persones que en formen part en són el tresor més valuós. Les noves generacions tenen molt a dir en el futur dels mercats i, tot i que voldríem que n’hi hagués més, el cert és que als mercats també hi podem trobar cares joves. En voleu conèixer dues... Seguir llegint
D’aquí a onze dies donarem la benvinguda a l’hivern! Aquesta època de l’any es caracteritza per fruites riques amb vitamina C i fibra com les taronges i les mandarines, i per verdures riques en aigua, fibra, vitamines i minerals com els espinacs, les cols de Brussel·les, les bledes, la coliflor, el bròquil i el porro. A la parada Tugas i Companyia, del Mercat de Sant... Seguir llegint
Les olives sempre han estat de moda en el mercat gastronòmic del vermut, ja que és l’aperitiu típic i irresistible d’Espanya. I és aquest fruit és l’essència de tota una dieta i de tota una cultura. Però les olives són més que aquell aperitiu que, amanit o no, gaudim abans d’un dinar o com a tapa en un bar. Així, els dies en què només se servien com a tapa en el... Seguir llegint
Demà es commemora una fruita indispensable en la nostra dieta: la pera! És per això que us duem una sèrie de curiositats sobre aquesta fruita que potser no sabíeu! Per començar, què és el dia mundial de la pera? Doncs, és una celebració d’aquesta fruita quan entra a la temporada alta del seu consum, els primers dies de desembre. Durant tot el mes, es promou el consum i les varietats d... Seguir llegint