Ingredients
per a 4 persones
- 500 g de carn de xai (demaneu a la carnisseria que us buidi el costellam i faci dos lloms)
- 1 carbassó mitjà
- 20 boletes de mozzarella
- 4 tomàquets cherry
- 1 llimona
- oli d’oliva verge extra
- 2 grans d'all
- 20 ml de vinagre balsàmic
- 20 branques de romaní fresques (opcional)
- sal
- pebre negre
Elaboració:
1. Si voleu presentar les broquetes de manera espectacular, feu servir les branques de romaní com a punxó. Per fer-ho, peleu les branquetes i guardeu les fulles de la punta, de manera que us quedi un tronc net.
2. Talleu els lloms de xai a daus. Salpebreu-los i poseu-los en un recipient, coberts d’oli d’oliva, els alls pelats i trencats, vinagre balsàmic, el suc de mitja llimona, la pela ratllada de la llimona i les fulles de romaní fresc. Ho deixeu macerar un mínim d’1 h. Si teniu pressa, com que la carn de costella és molt tendra no passa res si la coeu sense marinar.
3. Talleu el carbassó a làmines longitudinals, amb l’ajut d’un pelador. Us han de quedar unes làmines molt fines. Si no veieu clar com fer-ho, demaneu ajuda a un adult. Quan les tingueu a punt, emboliqueu cada bola de mozzarella en una làmina de carbassó.
4. Claveu un tomàquet cherry a cada branca de romaní o en una broqueta convencional. Hi claveu també el carbassó amb mozzarella. Si us costa molt clavar els ingredients a la branqueta, abans podeu fer-hi una incisió amb una broqueta metàl·lica o un escuradents. Per acabar, hi poseu un tros de xai. Feu tres o quatre broquetes d’aquesta manera.
5. Poseu les broquetes en una safata de forn. Unteu el carbassó amb una mica del suc del marinat i, amb l’ajuda d’un adult, ho coeu al forn, a 200 ºC, durant 10 min.
El consell
La paraula 'broqueta' ve del francès 'brochette', que significa ‘punxó’. Normalment, les broquetes són de fusta o de metall, però en aquesta recepta us proposem fer servir branquetes de romaní. Si les prepareu quan tingueu convidats, segur que es quedaran amb la boca oberta!
Recepta cedida per la xef Ada Parellada
Afegeix un comentari