Arranca la 28a edició de “Seafood Expo Global”, la fira més de peix i marisc més gran del món
L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona hi serà present amb un estand situat al Palau 3, de la mà de l’Ajuntament de Barcelona i en col·laboració de la Federació Municipal de Mercats de Barcelona (FEMM).
Del 26 al 28 d’abril Fira de Barcelona acollirà la 28a edició de “Seafood Expo Global”, la firamés gran de peix i marisc del món. L’exposició comptarà amb la presència de 1.550 companyies del sector marítim, i s’espera que l’esdeveniment tingui un impacte de 100 milions d’euros per la ciutat de Barcelona.
A l’acte assistiran actors del sector del marisc, de la refrigeració i congelació, de la distribució d’aliments, dels controls sanitaris i de la compra minorista, així com autoritats governamentals i líders comercials. Els assistents vindran de 76 països diferents, com ara Islàndia, Estats Units, Canadà, Argentina o Taiwan. Alhora, hi participaran empreses com Fisherman’s Choice, S.A.U., Iberconsa (Grupo Ibérica de Congelados), Pescanova España o Samherji HF, entre d’altres.
Els exhibidors presentaran els seus productes a compradors de tota mena de públics, tant a supermercats, restaurants, hotels i càterings com a distribuïdors, mercats de peix i altres negocis més petits. A les parades s’hi mostraran les darreres innovacions de la indústria, com ara espaguetis de lluç, paté d’algues o hamburgueses de salmó flamejat. Els millors productes seran seleccionats com a guanyadors del “Seafood Excellence Global Awards” (en català, “Premis Globals a l’Excel·lència en Productes del Mar”).
L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona hi serà present amb un estand situat al Palau 3, de la mà de l’Ajuntament de Barcelona i en col·laboració de la Federació Municipal de Mercats de Barcelona (FEMM). L’estand comptarà amb un plafó amb un mapa de la ciutat amb la ubicació dels mercats, sota el títol: ‘Xarxa de mercats de Barcelona. La peixateria més gran d’Europa’.
Paral·lelament, al recinte es faran 20 conferències sobre els reptes i les novetats del sector. Alguns dels temes principals seran l’aqüicultura, el negoci peixater i la sostenibilitat. Entre els 65 ponents, s’hi trobaran Megan Greene – economista, columnista al Financial Times i investigadora a l’Escola Harvard Kennedy -, Amy Novogratz – cofundadora d’Aqua-Spark-, Audun Lem – codirector de la Divisió de Peix i Aqüicultura de la FAO -, Javier Garat – president d’Europêche i la Coalició Internacional d’Associacions de Peixateres (ICFA) – i Chistophe Vande Weyer – responsable de polítiques de la Direcció General d’Assumptes Marítims i Pesca de la Comissió Europea.