Inici

Benvingut, benvinguda al portal de turisme de l'Ajuntament de Barcelona, on trobaràs informació sobre la política turística de la ciutat, la gestió i les actuacions que s'estan duent a terme, així com dades i estadístiques de l'activitat turística.

 • Tallers de turisme

  Turisme de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, duen a terme tallers de turisme per facilitar a les empreses i a les entitats una oferta formativa orientada a dissenyar i/o implantar noves metodologies o eines de venda dels productes i serveis, i contribuir així, a millorar-ne el posicionament. Cliqueu aquí per inscriure-us. Més informació.

 • Vols emprendre i innovar en el sector del turisme?

  Barcelona Activa, la Diputació de Barcelona, l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades ACAVe i el Gremi d’Hotels de Barcelona posen en marxa la sisena edició del programa FuTurisme.

   

 • Vols adaptar el teu negoci al turisme del futur?

  L’Ajuntament de Barcelona ofereix als operadors turístics l’oportunitat d’adherir-se a una distinció que reconeix aquells que aposten per una gestió responsable i respectuosa amb el medi ambient, la cultura, les condicions laborals, l’equitat de gènere i el retorn social i econòmic. Informació i inscripcions aquí.

 • El Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació Barcelona

  El Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació Barcelona comprèn 19 projectes finançats per 41M€ de fons europeus NextGeneration, que es duran a terme entre 2023 i 2025. T'expliquem totes les actuacions previstes (veure vídeo)

 • Consells de seguretat i convivència

  Barcelona és una ciutat oberta, acollidora i segura. Donem la benvinguda a les persones visitants, i els oferim consells i informació perquè puguin gaudir de l’estada.

   

 • Barcelona mai s'atura- Recuperem l'activitat

  Arran de les circumstàncies excepcionals provocades per la crisi econòmica derivada de la covid-19, l'Ajuntament de Barcelona té en marxa un pla per reactivar l'economia de la ciutat amb mesures de xoc i eines a llarg termini per regenerar-ne el teixit econòmic i social, però també per seguir fent de Barcelona un referent en innovació, sostenibilitat i qualitat en el treball.

 • Fòrum de debat 'Ciutat, turisme i cultura'

  Hi ha d'haver activitats adreçades només als visitants? Els públics locals són l'avantsala de l’èxit internacional? Quin és el llegat del turisme a la ciutat? Com han de conviure els continguts comercials i les polítiques socioculturals quan parlem de gestió turística?

  Més d'un centenar de persones expertes en els àmbits del turisme, la cultura i les indústries creatives dialoguen en un Fòrum de Debat sobre la relació entre aquests mons i el seu potencial.

 • Welcome to Barcelona

  Amb la represa progressiva de l’activitat turística, l’Ajuntament de Barcelona vol donar la benvinguda a les persones que visiten la ciutat, convidant-les a gaudir-ne, tenir-ne cura i respectar els espais i la convivència

 • App Check Barcelona

  La nova App Check Barcelona permet gestionar els fluxos de visita dels diferents espais d’interès

 • Cada gota compta, suma-t'hi

  A Barcelona fem un consum responsable de l'aigua.

  Més informació

 • Observatori del turisme a Barcelona: ciutat i regió

  Consulta les principals dades estadístiques de la Destinació Barcelona

 • ZonaBus

  Estacionament per autocars turístics

Notícies

L’alcalde Collboni presideix el primer Consell general del Consorci de Turisme de Barcelona del mandat

29 setembre, 2023 - 09:37h

L’alcalde ha remarcat que la gestió del turisme, la sostenibilitat i la digitalització i la qualitat de l’ocupació són les prioritats del futur.

Barcelona inverteix en la climatització d’escoles gràcies als ingressos provinents de la fiscalitat turística

27 setembre, 2023 - 11:55h

El Pla Clima Escola BCN es finançarà amb part dels ingressos provinents de la fiscalitat turística, d’acord amb el compromís de l’alcalde, Jaume Collboni, de destinar una part d’aquests recursos a projectes de retorn social.

El Consorci Turisme de Barcelona celebra el 30 aniversari amb el repte de la gestió turística  

19 setembre, 2023 - 11:21h

El Consorci celebra els 30 anys en un acte festiu amb més de 700 representants de l’economia del visitant.

Barcelona i Amsterdam comparteixen estratègies per millorar la gestió del turisme

8 setembre, 2023 - 14:35h

A la trobada s'han tractat els efectes de la massificació turística en la qualitat de vida dels ciutadans.