Barcelona és la regió europea que té més allotjaments turístics amb certificació sostenible

Barcelona és la regió europea que té més allotjaments turístics amb certificació sostenible

Turisme sostenible. La destinació Barcelona lidera el rànquing, per davant d’Estocolm i Amsterdam, segons el nou indicador de la Unió Europea batejat com Environmental Labels ans Schemes.

La destinació Barcelona, formada per ciutats i comarques, lidera el rànquing per davant d’Estocolm i Amsterdam, segons el nou indicador de la Unió Europea batejat com Environmental Labels and Schemes.

La destinació Barcelona, formada per la ciutat i les 12 comarques de la província, és la que té més allotjaments turístics amb certificació sostenible dins de la Unió Europea (UE). Així ho recull el nou indicador Environmental Labels and Schemes, creat per la mateixa UE i que indica específicament el nombre d’allotjaments per destinació que han aconseguit demostrar les seves pràctiques sostenibles, i que ha reconegut públicament amb un certificat internacional. La província de Barcelona, amb 283 punts, ocupa el primer lloc d’aquesta classificació de manera destacada, molt per davant dels 134 punts d’Estocolm, els 95 d’Amsterdam, els 83 de l’illa grega de Kàlimnos i els 74 de Viena.

Això és possible perquè la demarcació de Barcelona fa anys que treballa per construir una comunitat turística respectuosa amb el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic, en el marc del Compromís per a la sostenibilitat turística destinació Barcelona Biosphere, un programa impulsat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona amb el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona i el Consorci de Turisme de Barcelona. Una prova d’això són les gairebé mil empreses i entitats turístiques que ja tenien aquesta acreditació Biosphere, anterior a la creació del nou indicador de la UE, que inclou en la seva publicació periòdica EU Tourism Dashboard. La iniciativa Biosphere busca que el model turístic de la província sigui cada cop més responsable i respectuós amb el medi ambient i la societat, involucrant-hi no només totes les institucions i els organismes, sinó tot el teixit empresarial en conjunt.

De fet, l’indicador Environmental Labels and Schemes valora especialment que els plans de sostenibilitat estiguin alineats amb els disset objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i els 169 indicadors de les Nacions Unides que ja recollia el sistema Biosphere. Aquest índex, que s’actualitzarà anualment, pretén fer un seguiment dels avenços cap a un mínim impacte mediambiental i una digitalització i resiliència socioeconòmica més importants.