Celebració de la Jornada d'Economia Circular aplicada al turisme a Barcelona
Turisme. La jornada dedicada a l'Economia Circular aplicada al turisme, ha reunit unes 75 empreses, membres del Consorci Turisme de Barcelona i del compromís Biosphere
Organitzada pel Consorci Turisme de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament, una jornada adreçada a les empreses membres del Consorci i del compromís Biosphere
La jornada dedicada a l’Economia Circular aplicada al turisme, celebrada ahir 12 de desembre, ha reunit unes 75 empreses participants en un esdeveniment que buscava promoure els principis i experiències fonamentals d’aquesta pràctica per guiar la transició empresarial cap a la reducció del consum de recursos, l’aprofitament sostenible de productes i la valoració màxima de residus.
L’esdeveniment, organitzat pel Consorci de Turisme de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament, ha destacat el paper fonamental de la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat del Tecnocampus (UPF) en la dinamització de la sessió, proporcionant context i arguments sòlids sobre la urgent necessitat de migrar cap a models turístics circulars i sostenibles.
La jornada ha comptat amb dinàmiques grupals, permetent a les empreses participants compartir experiències en governança i organització, establint les bases per a futures col·laboracions. S’ha destacat el compromís conjunt de les empreses participants cap a un turisme més sostenible i eficient.
El tancament de l’esdeveniment ha estat a càrrec del gerent de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, Miquel Rodríguez Planas, qui ha remarcat la pertinència del tema abordat, indiscutible l’aportació del turisme a la ciutat i el ferm compromís de l’Ajuntament per donar suport a l’Economia Circular aplicada al turisme i la sostenibilitat.
A més, s’ha anunciat l’organització de tres noves sessions pel primer trimestre de 2024, les quals aprofundiran en els projectes destacats durant l’esdeveniment d’avui. Aquests esdeveniments es convertiran en espais de treball per abordar temes crucials com la construcció i l’equipament, l’alimentació i la cadena de subministrament, així com els serveis turístics.
Amb aquest èxit i compromís evident, Barcelona es posiciona com un referent en la implementació de pràctiques circulars al sector turístic, obrint el camí cap a un futur més sostenible i innovador en la indústria del turisme.