El programa Impulsem el Que Fas finança 9 projectes de Turisme responsable i sostenible el 2022
Turisme sostenible. ‘Apropa’t més als barris’ i ‘Itineraris submarins a Barcelona – ISBarcelona’ són dos dels exemples de projectes de turisme seleccionats.
En aquesta modalitat els projectes seleccionats fomenten l’emprenedoria i l’empresa responsable en generació d’activitats d’arrelament del turisme en el territori, i amb la vinculació amb els objectius de desenvolupament sostenible i l’Agenda 2030.
L’Ajuntament de Barcelona ha destinat 3,7 milions d’euros al finançament de 263 projectes econòmics innovadors i de proximitat, adaptats a les necessitats dels barris i promoguts des dels barris i districtes. L’edició del programa Impulsem el que fas de 2022 és la que ha ofert l’import més elevat, una xifra rècord comparada amb les convocatòries anteriors, i també el que ha arribat a un major nombre de projectes subvencionats.
Les subvencions poden cobrir fins el 80% del pressupost de cada projecte, un import que reben de forma immediata, per tal que comptin amb aquest suport per l’impuls de la seva activitat, dinamitzant els barris i alhora districtes de la ciutat.
El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha destacat que “enguany hem destinat un pressupost rècord per a l’Impulsem el que fas perquè creiem que potenciar l’economia dels nostres barris a través de negocis de proximitat que dinamitzen el territori i milloren la qualitat de vida del veïnat és una de les millors respostes a la situació econòmica actual” i ha afegit que “el balanç d’aquesta iniciativa ens avala, ja que gràcies a aquest programa hem subvencionat 839 projectes amb un impacte en formacions i serveis que han arribat a les 20.000 persones i a 5.000 empreses”.
El consistori veu primordial l’impuls socioeconòmic del territori per cultivar i enfortir aquells negocis de proximitat. A més, fent-ho d’una forma sostenible en el temps, que contribueixi a una ciutat resilient a les fluctuacions econòmiques i condicionants externs que puguin repercutir en la vida dels ciutadans i ciutadanes i la solidesa de les empreses. En aquest sentit, l’acció s’emmarca en les estratègies de promoció econòmica integrals als diferents territoris, amb un impacte positiu sobretot en els sis districtes amb indicadors econòmics més desfavorables.
Modalitat 4: Turisme responsable i sostenible
Els projectes de ‘Turisme responsable i sostenible’ seleccionats són 9. En aquesta modalitat els projectes seleccionats fomenten l’emprenedoria i l’empresa responsable en generació d’activitats d’arrelament del turisme en el territori, i amb la vinculació amb els objectius de desenvolupament sostenible i l’Agenda 2030.
Aquest programa es consolida a Barcelona després de sis convocatòries llançades, des de 2017 fins a l’actualitat. En tots aquests anys, s’hi han destinat 16,5 milions d’euros, i s’han subvencionat 839 iniciatives amb un impacte en formacions i serveis que han arribat a 20.000 persones i 5.000 empreses. El 50% dels projectes finançats tenen accions i activitats destinades a persones en risc d’exclusió social.