Els mercats de Barcelona tindran una estrella Michelin
Ajuntament. Oferiran sessions de cuina obertes al públic amb xefs de restaurants amb estrella Michelin.
En el marc del programa “El teu mercat té una estrella”, diversos mercats municipals oferiran nou sessions de cuina obertes al públic en què xefs de restaurants amb estrella Michelin acostaran l’alta gastronomia a la ciutadania. El 28 de novembre es presentarà la ‘Guia Michelin Espanya 2024’ amb xefs de nou restaurants de Barcelona que sumen 17 estrelles, que seran els encarregats de cuinar durant la gala.
Jordi Cruz, els germans Torres i Paolo Casagrande seran els coordinadors de l’equip dels nou restaurants que cuinaran a la gala de presentació, que tindrà Andreu Buenafuente com a mestre de cerimònies, amb la participació dels xefs següents:
- Jordi Cruz – ABaC (tres estrelles Michelin).
- Germans Javier i Sergio Torres – Cocina Hermanos Torres (tres estrelles Michelin i estrella Verde).
- Paolo Casagrande – Lasarte (tres estrelles Michelin).
- Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas – Disfrutar (dues estrelles Michelin).
- Raül Balam – Moments (dues estrelles Michelin).
- David Andrés – Via Veneto (una estrella Michelin).
- Albert Adrià – Enigma (una estrella Michelin).
- Albert Raurich – Dos Palillos (una estrella Michelin).
- Hideki Matsuhisa – Koy Shunka (una estrella Michelin).
Entre el 20 d’octubre i el 6 de novembre es faran diverses sessions de cuina en directe amb l’objectiu de divulgar l’excel·lència gastronòmica de la ciutat de manera presencial en diferents punts de Barcelona. S’hi podrà assistir amb reserva prèvia o seguir-ho en línia:
- Fira Mercat de Mercats amb els germans Sergio i Javier Torres, del restaurant Cocina Hermanos Torres. Divendres 20 d’octubre a les 18.00 hores.
- Fira Mercat de Mercats amb el xef Oriol Castro del restaurant Disfrutar. Dissabte 21 d’octubre a les 11.15 hores. En aquest cas l’activitat estarà centrada en una xerrada sobre gastronomia i creativitat.
- Fira Mercat de Mercats amb la xef Alejandra Ormeño del restaurant Ají. Dissabte 21 d’octubre a les 12.15 hores.
- Fira Mercat de Mercats amb el xef Raül Balam del restaurant Moments. Dissabte 21 d’octubre a les 17.30 hores.
- Fira Mercat de Mercats amb els xefs Francesc Beltri i Nicolás de la Vega del restaurant Slow&Low. Diumenge 22 d’octubre a les 12.15 hores.
- Fira Mercat de Mercats amb el xef Rafa Bedoya del restaurant Aleia. Diumenge 22 d’octubre a les 16.00 hores.
- Mercat de la Guineueta amb el xef Romain Fornell del restaurant Caelis. Dilluns 30 d’octubre a les 10.00 hores.
- Escola ESHOB amb el xef Artur Martínez del restaurant Aürt. Dimarts 31 d’octubre a les 10.00 hores.
- Mercat de Sants amb el xef Fran López del restaurant Xerta. Dilluns 6 de novembre a les 10.00 hores.
Les parades dels mercats municipals facilitaran els ingredients per cuinar tant en les sessions de cuina en directe com a la Gala Michelin.
Com a part del programa d’activitats prèvies a la cerimònia, també s’ha organitzat una nova edició del debat de la Gala Michelin, el 13 de novembre, a la Pedrera – Casa Milà, amb el lema “El vi és gastronomia”, en què la periodista especialitzada en vins i Premi Nacional de Gastronomia 2023 a la comunicació gastronòmica, Amaya Cervera, moderarà una trobada dedicada al paper rellevant que té el vi en el món de la gastronomia.