Els pessebres, els tradicionals i els innovadors, tornen a la ciutat de Nadal
Nadal 2021. El Museu Marès i el Monestir de Pedralbes exposaran les propostes clàssiques, i una versió de nova creació transcendirà els límits de la plaça de Sant Jaume.
Els darrers anys les festes de Nadal a la ciutat han estat marcades pel pessebre artístic de la plaça de Sant Jaume, una proposta que enguany fuig d’aquest punt neuràlgic per donar pas a una proposta innovadora, multidisciplinària i col·laborativa que s’estendrà des de la via Laietana fins a la Rambla. A més, les propostes pessebrístiques més tradicionals tornen a ser protagonistes al Museu Marès i al Monestir de Pedralbes.
Al llarg dels carrers de Jaume I i de Ferran, a banda i banda de la plaça de Sant Jaume, es forma un paisatge nadalenc dissenyat per l’arquitecte Jordi Darder. La proposta artística consta de diferents nivells compositius.
D’una banda, es mostren fins a 24 versions diferents de pessebres repartides pels baixos de comerços i entitats dels carrers, amb la implicació i la força del teixit comercial, les escoles de la ciutat, el veïnat del barri i artistes de diferents disciplines. De l’altra, la ciutadania pot gaudir de les figures lluminoses del pessebre que pengen de diferents façanes i balcons. El bou i la mula presideixen la proposta des de les façanes de l’Ajuntament i la Generalitat, que per primera vegada col·laboren en la decoració nadalenca. La resta de personatges, fins a mig centenar, estan situats a banda i banda dels carrers.
La nova proposta s’inaugura el 26 de novembre i es podrà visitar fins al 6 de gener.
La tradició protagonitza els pessebres al Museu Marès i al Monestir de Pedralbes
Des del 27 de novembre fins al 2 de febrer, el Museu Frederic Marès mostra al públic la seva proposta més tradicional del pessebre. Enguany aprofita les restes romanes de la ciutat per convertir-les en les diverses escenes del naixement, i alhora ret homenatge a Luci Minici Natal Quadroni, el primer campió olímpic barceloní. El pessebre és obra de l’Associació de Pessebristes de Barcelona.
I haurem d’esperar fins a l’11 de desembre per poder visitar el pessebre tradicional del Monestir de Pedralbes, en una mostra centrada en dos grans diorames que representen el naixement de Jesús, amb figuretes sortides de les mans de Domènec Talarn i Ribot, i la fugida a Egipte, obra de Montserrat Ribes i Daviu.