Fira de Barcelona es prepara per al futur

Fira de Barcelona es prepara per al futur

Economia. L’ampli procés de renovació i ampliació dels recintes de Montjuïc i la Gran Via s’acabarà el 2029.

Fira de Barcelona inicia la modernització i ampliació de les seves infraestructures per consolidar el posicionament en el sector de les fires i els congressos en un mercat altament competitiu. El recinte de Montjuïc es renovarà completament, mentre que el de la Gran Via s’ampliarà amb un nou edifici, que n’augmentarà la capacitat total fins als 300.000 metres quadrats. Tot el procés s’acabarà el 2029, coincidint amb el centenari de l'Exposició Internacional de Barcelona.

El recinte de la Gran Via, obra de l’arquitecte japonès Toyō Itō i edificat en diferents fases entre els anys 1995 i 2011, s’ampliarà amb la construcció d’un nou edifici de dues plantes de 60.000 metres quadrats, que enllaçarà amb el pavelló 1 i el hall Europa del recinte mitjançant un pas elevat.

Amb aquesta ampliació, que es preveu que s’enllesteixi el 2024, el recinte se situarà entre les instal·lacions més importants de tot el món pel que fa a l’espai expositiu i per la funcionalitat, tecnologia, qualitat, innovació i sostenibilitat.

El projecte Univers Montjuïc modernitzarà el recinte que es va construir per acollir l’Exposició Internacional del 1929. Entre d’altres operacions, planteja crear espais firals modulables i adaptables a diferents tipus d’esdeveniments i zones per a l’emprenedoria i el cotreball. A més, el palau d’Alfons XIII es transformarà en un recinte per a congressos, que inclourà un auditori, i el de Victòria Eugènia es destinarà a usos culturals i expositius.

El projecte està previst que s’acabi el 2029, coincidint amb el centenari de l’Exposició Internacional de Barcelona, i és fruit del compromís de les diferents administracions i institucions implicades.

Aquest pla d’infraestructures s’afegeix a la concessió de la gestió del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), a partir del novembre del 2021 i per a un període de 25 anys.