La Fira gestionarà el CCIB

La Fira gestionarà el CCIB

Economia. El recinte, situat al costat del Fòrum, s’integrarà en l’oferta d’espais per a congressos i exposicions a partir del 2021.

La Fira de Barcelona s'encarregarà de gestionar el Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), situat al costat del Fòrum, un cop s'acabi el contracte amb el gestor actual, el 2021. Aquesta operació reforçarà la Fira com a motor econòmic de la ciutat, alhora que potenciarà l'estratègia de desenvolupament econòmic i social de l'àrea del Besòs.

En la roda de premsa de balanç de la Fira de Barcelona, l’alcaldessa, Ada Colau, ha afirmat que, tot i estar satisfets amb la gestió que s’ha fet fins ara, “la fi de la concessió, el 2021, esdevenia una oportunitat per reforçar la Fira com la principal plataforma econòmica de la ciutat”. A més, ha valorat positivament la influència que l’operació pot tenir “sobre l’àrea del Besòs, que es troba immersa en un procés de millora de les seves condicions urbanístiques i socials”.

El CCIB té una superfície de 75.000 metres quadrats, repartida en 38 sales polivalents, i una de les àrees d’exposició sense columnes més gran del sud d’Europa, amb 11.340 metres quadrats. Juntament amb l’Auditori Fòrum, permet organitzar esdeveniments de fins a 15.000 assistents.

Amb aquesta incorporació, la Fira de Barcelona disposarà de tres grans recintes: el de Gran Via, amb 134.000 metres quadrats bruts, que es dedicarà a grans congressos, convencions i esdeveniments professionals; el de Montjuïc, de 134.000 metres quadrats, per a fires de mida mitjana, petits congressos i fires de públic, i el del CCIB, que podria organitzar esdeveniments de mida mitjana.

Resultats rècord

La Fira de Barcelona va tancar l’exercici passat amb uns ingressos de prop de 188 milions d’euros, xifra rècord històrica, que representa un creixement del 16% respecte a l’any anterior i del 24,6% respecte al 2015, any comparable quant a agenda de fires.

En total s’hi van organitzar més de 140 salons, congressos i convencions, xifra que es confia superar aquest 2018, any en què, a més de la celebració imminent del Mobile World Congress, hi tindran lloc noves edicions de fires consolidades com Alimentaria, Hostelco o la Barcelona Industry Week.