La nova edició de la IBTM World a Barcelona supera la del 2019 en nombre de visitants

La nova edició de la IBTM World a Barcelona supera la del 2019 en nombre de visitants

Turisme. L’IBTM World renova per 3 anys i es quedarà a Barcelona fins al 2025.

Barcelona manté el lideratge del segment MICE després d’un any d’una gran activitat tal com demostren els 400 congressos internacionals celebrats el 2022, equiparant-se al 2019. Turisme de Barcelona, a través de Barcelona Convention Bureau (BCB), ja ha confirmat més de 33 congressos de més de 1.000 delegats per al 2023.

L’IBTM World, el Saló internacional de congressos i reunions, arriba a la 31a edició i  ha confirmat la renovació de la seu a Barcelona fins al 2025. Aquesta és la segona renovació consecutiva del saló més important per a l’organització del turisme de reunions, incentius, conferències, esdeveniments i la indústria de viatges de negocis (MICE) i una de les cites ineludibles i de gran rellevància internacional per a la projecció de Barcelona com a destinació de reunions i que permet constatar el pols i fortalesa de Barcelona en l’activitat congressual, amb una aposta ferma dels organitzadors per la ciutat.

Durant l’acte de la inauguració, el president del Comitè Executiu de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, va destacar la fortalesa de la ciutat en la celebració d’esdeveniments i ha valorat la renovació per tres anys més de la fira com “una prova més del lideratge i posicionament internacional de Barcelona com a destinació de negocis i congressos”. “Després del MWC, ara arriba la renovació d’un dels esdeveniments més importants i ho fa amb unes xifres que equiparen o superen les del 2019, la qual cosa reflecteix la fortalesa de la marca. L’activitat congressual és un indicador molt útil a l’hora de mesurar l’estat de salut del teixit empresarial de la ciutat i del país i, des de Turisme de Barcelona continuarem apostant per promoure aquest tipus de visitant que a més permet la desestacionalització del turisme que busquem”.

En aquesta mateixa línia, el regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé  va destacar el valor del perfil del visitant que aporta l’activitat MICE “el turisme de congressos, no és només beneficiós per la ciutat per la seva qualitat sinó també per la seva qualificació”. És en aquests congressos que acull la ciutat on, per Marcé “es genera transferència de coneixement, s’amplien i es potencien els diferents negocis, s’impulsen les tecnologies més innovadores i a més, són espais de definició d’estratègies que han de permetre que el món avanci. I tot això es fa a Barcelona amb els conseqüents beneficis que això representa per la ciutat.”

Durant tres dies, IBTM ha reunit uns 10.000 professionals de la indústria amb l’objectiu d’intercanviar oportunitats empresarials i de coneixement entre els assistents. En total, 2.100 Hosted Buyers (empreses internacionals responsables d’organitzar esdeveniments, congressos, convencions i viatjes d’incentiu d’arreu de món) i 2.000 expositors procedents de més de 100 països i empreses com hotels i cadenes hoteleres, DMCs/OPCs, serveis per a esdeveniments, conference/Meeting venues, empreses tecnològiques, o destinacions, entre d’altres.

Enguany, el Barcelona Convention Bureau (BCB), de Turisme de Barcelona, ha tingut un estand de gairebé 400 m2 que compartia amb 44 dels seus membres, entre els quals hotels, empreses de transport, venues, DMCs/OPCs i institucions com Fira de Barcelona i el Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB). Hi tenien presència també sis entitats representants del territori: Maresme, Penedès, Baix Llobregat, Sitges, Osona i Bages.

Barcelona, com a ciutat amfitriona, té un paper important en l’organització de l’IBTM col·laborant en la gestió dels trasllats i allotjament dels Hosted Buyers. En aquest sentit, es va organitzar la recepció de benvinguda a la ciutat a tots els participants i un sopar  per l’àmbit de l’associatiu (congressos) així com una sessió de networking a l’estand del BCB amb la col·laboració del CCB “Come&Rumba with us” demà a les 18:00h.

 

Renovació per a 3 anys més de la fira de referència de congressos i reunions

Després que l’any 2019 anunciessin la renovació per tres anys més a Barcelona, ara arriba una nova renovació de tres anys més fins arribar al 2025. Una notícia que ha estat molt ben rebuda per part dels representants empresarials i expressa confiança amb la destinació en relació amb la convocatòria d’un certamen que va arribar a Barcelona el 2004 i ha anat creixent any rere any amb esdeveniments que reuneixen els principals líders de la indústria de reunions, incentius i esdeveniments mundials.

 

Un any 2022 amb més de 400 congressos de 1000 delegats

Tot i que les dades definitives de l’exercici no es tindran fins a principis d’any, i en el marc de l’Assemblea anual del BCB, el 2022, es preveu tancar amb excel·lents resultats tant pel que fa a la qualitat dels esdeveniments com a la quantitat tenint en compte el període de pandèmia que el precedeix.

Amb la fira IBTM,  Barcelona tancarà un any amb 400 congressos, una xifra equiparable a la del  2019, malgrat que l’any va començar amb l’amenaça d’una nova onada de Covid, la òmicron. Christoph Tessmar, director del BCB, assegura que “amb l’arribada de la normalitat s’ha constatat l’interès de la gent de trobar-se i deixar les reunions virtuals”. Per això, pel proper any, Barcelona ja té confirmats a hores d’ara, 30 congressos de 1.000 delegats consolidant la seva posició com a destinació de referència del sector mèdic i científic, que acapara un 40% dels esdeveniments reservats, seguits del sector tecnològic, en què s’emmarquen els grans esdeveniments  de referència mundial com el Mobile World Congress o l’ISE.

 

El BCB treballa amb 127 candidatures i n’ha presentat  62 de noves

Des del programa de Turisme de Barcelona, Barcelona Convention Bureau, cada any es planifica una agenda de promoció internacional molt intensa a nivell de fires i de workshops als mercats emissors més rellevants com són Espanya, Alemanya, EUA, França o el Regne Unit. Cada any, el BCB presenta entre 60 i 80 candidatures per acollir congressos i participa en diverses missions de networking i visites comercials per a la promoció i impuls del sector empresarial.

A part dels congressos ja confirmats, Turisme de Barcelona està treballant en candidatures per a 127 congressos per els propers anys i fins al 2025 i aquest 2022 n’ha presentat ja 63 més. La majoria d’aquestes candidatures són del sector mèdic-científic; del sector TIC (Tecnologia i Telecomunicacions.) també del sector acadèmic i industrial.

Les previsions pel 2023 per tant son bones per un any que acollirà per primera vegada congressos com el de la Unió Internacional del Transport Públic que es va guanyar durant la pandèmia. Com a novetat hi ha la trobada de la Federació Internacional de Societats d’Enginyeria de l’Automoció i tornarà el Congrés d’oncologia a més de congressos com el Seafood Expo Global o el Congrés Mundial del Parkinson a banda de l’ISE i el MWC ja esmentats. L’elevat grau de repetició del congressos posa en valor la confiança de les diferents associacions en la destinació Barcelona i el BCB a l’hora d’organitzar aquest tipus de reunions.