Les escoles se sumen a la tardor de l’Alimentació Sostenible
Arrenquen en la seva fase definitiva diverses iniciatives en l’àmbit escolar per introduir l’alimentació sostenible als projectes dels centres.
Barcelona és Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 i del 19 al 21 d’octubre acollirà el VII Fòrum Global del Pacte de Polítiques Alimentàries Urbanes de Milà (MUFPP, Milan Urban Food Policy Pact) per debatre al voltant de l’alimentació sostenible posant el focus, per primera vegada, en l’impacte de com mengem en la salut del planeta.
Paral·lement al Fòrum, la ciutat celebrarà, sota el lema “Menjant canviem el món”, la Setmana Ciutadana per una Alimentació Sostenible, amb un programa d’un centenar d’activitats que tindran lloc del 14 al 24 d’octubre.
Projectes a les escoles
A més, des d’aquest mes de setembre arrenquen en la seva fase definitiva diverses iniciatives en l’àmbit escolar per introduir l’alimentació sostenible als projectes dels centres.
El programa ‘Alimenta’t amb seny’, experimentat en fase pilot amb 11 centres el curs passat i que ara s’espera ampliar, inclou recursos pedagògics, formació i acompanyament al professorat, a més d’actuacions per conscienciar la comunitat educativa al voltant de l’alimentació saludable. S’hi treballen aspectes tan importants com l’origen dels aliments, la producció de proximitat, el valor de la pagesia, el consum conscient, just i responsable, la sobirania alimentària i, finalment, els impactes en la salut, el medi i la societat del model alimentari actual, les alternatives existents i els seus beneficis. El període d’inscripció de cara al nou curs està obert i finalitza el pròxim 30 d’octubre.
D’altra banda la iniciativa artística ‘Ara, aquí, les escoles’ plasmarà els compromisos dels nens i nenes de les escoles de Barcelona al voltant de l’alimentació sostenible en una exposició de pòsters amb la visió dels infants sobre aquest repte comú.
Consells per a les escoles
La Capitalitat de l’Alimentació Sostenible és una excel·lent oportunitat per repensar els hàbits alimentaris de les escoles.
Al web del projecte hi trobareu un seguit de consells per incorporar l’alimentació sostenible en el dia a dia de les escoles: des de compartir amb l’alumnat l’origen dels aliments que mengen o generar espais per fer un hort escolar fins estratègies per reduir el malbaratament a les escoles o donar suport a iniciatives d’alimentació ecològica.