L’Organització Mundial del Turisme reconeix Barcelona com a destinació accessible

L’Organització Mundial del Turisme reconeix Barcelona com a destinació accessible

Turisme. La menció reconeix que Barcelona està "realment avançada pel que fa a accessibilitat, presentant bones condicions en els seus recursos, i establiments d'allotjament i restauració, destacant especialment en els transports".

L’Organització Mundial del Turisme ha reconegut Barcelona com a destinació accessible. En concret, la capital catalana ha rebut una distinció especial en la primera convocatòria de la distinció internacional “Destinacions Turístiques Accessibles’ que ha impulsat l’OMT juntament amb la Fundació ONCE per reconèixer i promocionar llocs turístics accessibles per a totes les persones.

La menció reconeix que Barcelona està “realment avançada pel que fa a accessibilitat, presentant bones condicions en els seus recursos, i establiments d’allotjament i restauració, destacant especialment en els transports”.

 Aquesta menció especial es va donar a conèixer en el marc de la 23a Assemblea General que l’organisme de les Nacions Unides va celebrar a Sant Petersburg. En aquest acte es va anunciar que Portugal s’ha elegit com a millor ‘Destinació Turística Accessible’.

La distinció internacional ‘Destinacions Turístiques Accessibles’ vol posar en valor a les poblacions que realitzen un esforç important perquè el seu destí pugui ser gaudit per qualsevol turista, independentment de les seves capacitats físiques, sensorials o cognitives.

El jurat estava integrat per entitats de gestió de destinacions turístiques, organitzacions de consumidors, empreses del sector de turisme i viatges, l’Organització Mundial del Turisme i Fundació ONCE. Ha rebut candidatures d’Europa, Àsia i Amèrica.