Nou impuls a la música clàssica per convertir Barcelona en un referent internacional

Nou impuls a la música clàssica per convertir Barcelona en un referent internacional

Cultura. Es destinaran 200.000 euros recaptats amb l’impost d’estades en establiments turístics al projecte Barcelona Obertura.

El projecte Barcelona Obertura rebrà un nou impuls en forma de subvenció de 200.000 euros, provinents de la recaptació de l’impost d’estades en establiments turístics del 2019, per difondre l’oferta i la programació de les sales al circuit internacional de música clàssica i convertir la ciutat en un destí del turisme cultural i musical.

El projecte organitza des del 2019 el Barcelona Obertura Spring Festival, que vol apropar la música clàssica a tota la ciutadania oferint concerts gratuïts i de pagament i fer valer el potencial de Barcelona, que disposa de tots els elements necessaris per triomfar a escala mundial: sales de qualitat, tradició històrica i grans professionals locals i internacionals que resideixen a la ciutat.

Barcelona Obertura organitza també, des de la temporada 2016-2017, paquets amb ofertes musicals que es proposen a les agències de viatges internacionals per tal que melòmans de tot el món vinguin a Barcelona per gaudir de la música clàssica.

Barcelona Obertura treballa per situar la ciutat als circuits mundials de referència de la música clàssica. És un projecte impulsat pel Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana i L’Auditori de Barcelona i promogut per Barcelona Global, amb la col·laboració d’Ibercamera, el Conservatori del Liceu i l’Orquestra Simfònica Camera Musicae.