Primer pas cap a la regulació dels allotjaments turístics

Primer pas cap a la regulació dels allotjaments turístics

Turisme. Els sectors implicats i els grups municipals es reuneixen en una primera jornada de debat per regular la gestió global dels allotjaments i del turisme.

L’Ajuntament ha celebrat la primera jornada de debat per regular la gestió global dels allotjaments i del turisme. Membres dels sectors implicats s’han reunit amb els grups municipals amb l’objectiu de preservar la qualitat de Barcelona com a destí turístic i respectar, alhora, els veïns de la ciutat. 

Divendres, 11 de desembre, s’ha iniciat l’elaboració del Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT). El sector ciutadà i veïnal, el turístic, el del comerç i la restauració, el cultural i l’esportiu, el sindical, l’ambiental i el de les entitats socials i territorials, a més dels grups municipals, han posat en comú els posicionaments sobre la temàtica i han començat a treballar en les bases i els criteris de la futura normativa.

L’Ajuntament s’havia entrevistat individualment amb cadascun d’aquests sectors durant el mes de novembre per tal d’establir els elements comuns i els divergents entre els actors afectats. Durant aquestes trobades, segons la tinenta d’alcaldia Janet Sanz: “Tothom ha coincidit que calia abordar la regulació de totes les tipologies d’allotjaments i el seu impacte a la ciutat.”

Es preveu que s’organitzi una segona trobada per a principis de gener, en què s’acabaran de concretar criteris comuns que regiran la redacció del PEUAT. Després se celebraran unes jornades obertes a la ciutadania en les quals es consensuaran els criteris per sotmetre la normativa a l’aprovació inicial el març vinent.

Janet Sanz ha remarcat que el Govern municipal vol “donar resposta a una situació que feia insostenible prioritzar la vida quotidiana dels veïns davant la pressió turística”. La quarta tinenta d’alcaldia ha expressat la voluntat que s’hi sumin “el màxim nombre d’actors i agents”.