Prop d’un milió d’euros de l’impost turístic per a nou projectes de ciutat

Prop d’un milió d’euros de l’impost turístic per a nou projectes de ciutat

Turisme. S’orienten a millorar la convivència i l’espai públic, fomentar la cultura i promoure el patrimoni de la ciutat.

La Comissió de Govern ha aprovat destinar 953.717,01 euros de l’impost d’estades en establiments turístics (IEET) a nou projectes orientats a millorar la convivència i l’espai públic, fomentar la cultura i promoure el coneixement del patrimoni material i immaterial de la ciutat i reivindicar-ne el valor.

S’invertiran 285.000 euros en el Pla de places del districte de Gràcia; 174.000 en la segona fase del Centre d’Interpretació Històrica de Sant Andreu; 171.000 en el Pla de convivència i el bon veïnatge a l’espai públic als districtes de Ciutat Vella, l’Eixample i Sants-Montjuïc, i 170.500 en el servei de visites i rutes guiades a la Model.

També es destinarà part de la inversió a diferents iniciatives de dinamització del patrimoni cultural i territorial, com els espectacles familiars al Turó Park, el Festival del Centenari del Barri de la Prosperitat, la dinamització del punt d’interès de ciutat del jardí de Muñoz Ramonet, a Sarrià – Sant Gervasi, el projecte “El paral·lel: una destinació de la cultura i les arts” i el Festival de Dones Flamenques a Nou Barris.

Totes aquestes iniciatives porten el distintiu que identifica els projectes que han rebut finançament a través de l’impost turístic, que s’aplica des de gener d’aquest any. D’aquesta manera es dona visibilitat al retorn del turisme davant de la ciutadania i dels turistes i visitants.

Aquest és el segon any en què es gestiona el 50% de la recaptació a la ciutat de l’impost d’estades en establiments turístics, que grava les pernoctacions dels visitants en allotjaments reglats. Fins l’any 2016 el percentatge que rebia la ciutat era del 34%.

La partida aprovada, de prop d’un milió d’euros, correspon a la transferència que la Generalitat ha fet basant-se en els ingressos del segon i el tercer trimestre del 2018.