Recuperació progressiva del turisme

Recuperació progressiva del turisme

Turisme. Gairebé dos milions de persones han visitat la ciutat aquest estiu.

Barcelona ha acollit aquest estiu 1,9 milions de visitants, una xifra que mostra la progressiva recuperació econòmica del sector turístic després d’un 2020 molt crític i dels màxims històrics que es van assolir el 2019.

Visitants més joves interessats en la cultura i la gastronomia

Les persones que visiten la ciutat ho fan majoritàriament (un 72%) per l’oci, i valoren especialment l’arquitectura, la cultura i el clima, en aquest ordre.

El perfil del turista és més jove (31 anys de mitjana), viatja en parella i durant l’estada aprofita per degustar la gastronomia, fer passejades tranquil·les, anar a la platja, anar a comprar i fer visites culturals. De fet, els equipaments culturals de la ciutat han registrat una activitat a l’alça, accentuada els mesos de juliol i agost.

Noves tendències de desplaçament

L’avió continua sent el mitjà de transport principal, més de 6,5 milions de passatgers han arribat a l’aeroport de la ciutat. A part dels visitants procedents d’aeroports espanyols, destaquen els visitants que tenen l’origen a Itàlia, França, Alemanya i els Països Baixos, en aquest ordre. Augmenten de manera notable, però, les arribades en tren (20,5%) i en cotxe (12,7%).

Despesa a Barcelona

En total, s’ha registrat una despesa de les persones visitants de més de 717,6 milions d’euros, de manera que a poc a poc es van recuperant els nivells d’altres anys. La despesa feta amb targeta de crèdit estrangera s’ha situat aquest agost en el 57,3%, i ha representat el 25% del total de la despesa feta a la ciutat.

Un sector que fa créixer l’economia

Per primer cop des del febrer del 2020 el turisme ha generat ocupació neta a la província de Barcelona. A l’estiu s’han signat a Barcelona 24.342 contractes de treball, prop de quatre vegades més que el 2020 (+262,3%). Els contractes turístics suposen l’11% del total de contractes signats a la ciutat.