La ciutat rebrà 2 milions d’euros extres de l’impost turístic

La ciutat rebrà 2 milions d’euros extres de l’impost turístic

Turisme. L’aportació es destinarà a actuacions que minimitzin l’impacte del turisme en determinades zones de la ciutat i arriba gràcies a l’acord entre l’Ajuntament i la Generalitat.

L’acord entre les 2 institucions, l’Ajuntament i la Generalitat, permet ingressar 2 milions d’euros extraordinaris procedents de l’impost sobre les estades en establiments turístics de Barcelona. Aquests diners es destinaran a finançar les despeses derivades de les actuacions de rehabilitació i millora de les infraestructures i dels serveis públics de la ciutat que han patit un impacte negatiu derivat de l’afluència turística.

El conveni, signat per l’alcaldessa, Ada Colau, permetrà l’execució d’actuacions per minimitzar l’impacte del turisme sobre l’espai públic i els serveis en diferents zones de Barcelona. En espera d’ingressar aquests 2 milions d’euros, l’import que ha rebut l’Ajuntament de Barcelona de l’impost turístic corresponent al 2015 és de 7.228.130 euros, dels quals el 50% s’ha transferit al Consorci Turisme de Barcelona.