Showcookings d'alta gastronomia als mercats per acompanyar la gala de presentació de la Guia Michelin 2024
Ajuntament. Se celebrarà el proper 28 de novembre, i anirà precedida de showcookings als mercats de Barcelona per apropar l'alta gastronomia a la ciutadania i als visitants.
El proper 28 de novembre xefs de nou restaurants de Barcelona que sumen 17 estrelles Michelin seran els encarregats de cuinar a la gala de presentació de la Guia Michelin España 2024. Dins del programa 'El teu mercat té una estrella' i gràcies a l’acord amb Michelin, mercats de Barcelona oferiran nou sessions de cuina obertes al públic en què xefs de restaurants amb estrella Michelin aproparan l’alta gastronomia a la ciutadania.
Jordi Cruz, els germans Torres i Paolo Casagrande seran els coordinadors de l’equip dels nou restaurants que cuinaran a la gala de presentació, que tindrà com a mestre de cerimònies a Andreu Buenafuente, i comptarà a més amb la participació d’altres xefs reconeguts com Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, del restaurant Disfrutar, Raül Balam, del restaurant Moments, David Andrés, del Via Veneto, Albert Adrià, d’Enigma, Albert Raurich, de Dos Palillos, i Hideki Matsuhisa, de Koy Shunka.
Les sessions de showcookings amb l’objectiu de divulgar l’excel·lència gastronòmica de la ciutat de manera presencial a diferents punts de Barcelona, a les quals es podrà assistir amb reserva prèvia o seguir-ho en línia, són:
- Fira Mercat de Mercats amb els germans Sergio i Javier Torres, del restaurant Cocina Hermanos Torres. Divendres 20 d’octubre a les 18.00 hores.
- Fira Mercat de Mercats amb el xef Oriol Castro del restaurant Disfrutar. Dissabte 21 d’octubre a les 11.15 hores. En aquest cas l’activitat estarà centrada en una xerrada sobre gastronomia i creativitat.
- Fira Mercat de Mercats amb la xef Alejandra Ormeño del restaurant Ají. Dissabte 21 d’octubre a les 12.15 hores.
- Fira Mercat de Mercats amb el xef Raül Balam del restaurant Moments. Dissabte 21 d’octubre a les 17.30 hores.
- Fira Mercat de Mercats amb els xefs Francesc Beltri i Nicolás de la Vega del restaurant Slow&Low. Diumenge 22 d’octubre a les 12.15 hores.
- Fira Mercat de Mercats amb el xef Rafa Bedoya del restaurant Aleia. Diumenge 22 d’octubre a les 16.00 hores.
- Mercat de La Guineueta amb el xef Romain Fornell del restaurant Caelis. Dilluns 30 d’octubre a les 10.00 hores.
- Escola ESHOB amb el xef Artur Martínez del restaurant Aürt. Dimarts 31 d’octubre a les 10.00 hores.
- Mercat de Sants amb el xef Fran López del restaurant Xerta. Dilluns 6 de novembre a les 10.00 hores.
Les parades dels mercats municipals són les que facilitaran els ingredients per a cuinar tant als showcookings com a la Gala Michelin.
Com a part del programa d’activitats prèvies a la cerimònia, també està prevista una nova edició del debat de la Gala Michelin el proper 13 de novembre, que tindrà lloc a La Pedrera – Casa Milà, amb el lema ‘El vi és gastronomia’ on la periodista especialitzada en vins i Premi Nacional de Gastronomia 2023 a la Comunicació Gastronòmica, Amaya Cervera, moderarà una trobada dedicada al paper rellevant del vi al món de la gastronomia.