Showcookings d'alta gastronomia als mercats per acompanyar la gala de presentació de la Guia Michelin 2024

Showcookings d'alta gastronomia als mercats per acompanyar la gala de presentació de la Guia Michelin 2024

Ajuntament. Se celebrarà el proper 28 de novembre, i anirà precedida de showcookings als mercats de Barcelona per apropar l'alta gastronomia a la ciutadania i als visitants.

El proper 28 de novembre xefs de nou restaurants de Barcelona que sumen 17 estrelles Michelin seran els encarregats de cuinar a la gala de presentació de la Guia Michelin España 2024. Dins del programa 'El teu mercat té una estrella' i gràcies a l’acord amb Michelin, mercats de Barcelona oferiran nou sessions de cuina obertes al públic en què xefs de restaurants amb estrella Michelin aproparan l’alta gastronomia a la ciutadania.

Jordi Cruz, els germans Torres i Paolo Casagrande seran els coordinadors de l’equip dels nou restaurants que cuinaran a la gala de presentació, que tindrà com a mestre de cerimònies a Andreu Buenafuente, i comptarà a més amb la participació d’altres xefs reconeguts com Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, del restaurant Disfrutar, Raül Balam, del restaurant Moments, David Andrés, del Via Veneto, Albert Adrià, d’Enigma, Albert Raurich, de Dos Palillos, i Hideki Matsuhisa, de Koy Shunka.

Les sessions de showcookings amb l’objectiu de divulgar l’excel·lència gastronòmica de la ciutat de manera presencial a diferents punts de Barcelona, a les quals es podrà assistir amb reserva prèvia o seguir-ho en línia, són:

  • Fira Mercat de Mercats amb els germans Sergio i Javier Torres, del restaurant Cocina Hermanos Torres. Divendres 20 d’octubre a les 18.00 hores.
  • Fira Mercat de Mercats amb el xef Oriol Castro del restaurant Disfrutar. Dissabte 21 d’octubre a les 11.15 hores. En aquest cas l’activitat estarà centrada en una xerrada sobre gastronomia i creativitat.
  • Fira Mercat de Mercats amb la xef Alejandra Ormeño del restaurant Ají. Dissabte 21 d’octubre a les 12.15 hores.
  • Fira Mercat de Mercats amb el xef Raül Balam del restaurant Moments. Dissabte 21 d’octubre a les 17.30 hores.
  • Fira Mercat de Mercats amb els xefs Francesc Beltri i Nicolás de la Vega del restaurant Slow&Low. Diumenge 22 d’octubre a les 12.15 hores.
  • Fira Mercat de Mercats amb el xef Rafa Bedoya del restaurant Aleia. Diumenge 22 d’octubre a les 16.00 hores.
  • Mercat de La Guineueta amb el xef Romain Fornell del restaurant Caelis. Dilluns 30 d’octubre a les 10.00 hores.
  • Escola ESHOB amb el xef Artur Martínez del restaurant Aürt. Dimarts 31 d’octubre a les 10.00 hores.
  • Mercat de Sants amb el xef Fran López del restaurant Xerta. Dilluns 6 de novembre a les 10.00 hores.

Les parades dels mercats municipals són les que facilitaran els ingredients per a cuinar tant als showcookings com a la Gala Michelin.

Com a part del programa d’activitats prèvies a la cerimònia, també està prevista una nova edició del debat de la Gala Michelin el proper 13 de novembre, que tindrà lloc a La Pedrera – Casa Milà, amb el lema ‘El vi és gastronomia’ on la periodista especialitzada en vins i Premi Nacional de Gastronomia 2023 a la Comunicació Gastronòmica, Amaya Cervera, moderarà una trobada dedicada al paper rellevant del vi al món de la gastronomia.