Turisme accessible i sostenible per a totes i tots
Els participants en aquestes jornades han realitzat tallers vivencials on han experimentat amb diversos tipus de discapacitat, com la física, l’auditiva i la visual, així com salut mental i la discapacitat intel·lectual.
Les Jornades “Turisme per a Tothom” que s'han celebrat el 10, 17 i 23 d'octubre han ampliat la formació en inclusió i tenen com a objectiu promoure una ciutat 100 % accessible per a la ciutadania i els visitants, així com aconseguir fer de Barcelona una destinació turística de qualitat i innovadora en aquest àmbit.
Aquest octubre s’han celebrat a l’Hotel Ilunion Poblenou de la capital catalana les Jornades “Turisme per a Tothom”, organitzades des del 2018 per la Direcció de Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i el Consorci Turisme de Barcelona.
En aquesta edició s’ha ampliat la durada de la formació en inclusió a tres jornades. Una formació en turisme accessible, dirigida a les empreses turístiques de la ciutat, sobretot a les que formen part del Compromís per a la Sostenibilitat Turística Barcelona i/o són membres del Consorci Turisme de Barcelona.
Les més de 50 empreses participants han valorat molt positivament aquestes jornades que tenen com a objectiu promoure una ciutat 100 % accessible per als veïns i veïnes i també per als visitants, així com aconseguir fer de Barcelona una destinació turística de qualitat i innovadora en aquest àmbit. La iniciativa s’inscriu en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030 i de l’Estratègia Barcelona per a l’Accessibilitat Universal.
Bones pràctiques turístiques a Barcelona
Els participants en aquestes jornades han realitzat tallers vivencials on han experimentat amb diversos tipus de discapacitat, com la física, l’auditiva i la visual, així com salut mental i la discapacitat intel·lectual. Els tallers han estat impartits per entitats de referència en cadascun dels àmbits.
Durant aquestes sessions pràctiques han conegut de prop les necessitats que tenen les persones en funció de la seva discapacitat i s’han compromès a promoure bones pràctiques per millorar l’oferta i l’atenció a aquest col·lectiu des del sector turístic de la ciutat.
Una gran part dels espais turístics de Barcelona ja estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, com les platges, els museus o els espais municipals d’atraccions i oci. També molts edificis singulars, esglésies, mercats i centres d’exposicions són accessibles per a persones amb discapacitat visual, auditiva o intel·lectual. L’objectiu de l’Ajuntament de Barcelona és també incorporar l’accessibilitat als esdeveniments celebrats a la ciutat, en la promoció en línia i en la formació en matèria d’accessibilitat dels treballadors i treballadores del sector.