• Carrer Sant Antoni Maria Claret, 167. Antic hospital de la Santa Creu i Sant Pau, pavelló de l’Administració, sala Domènech i Montaner, arrimador
  • Horta-Guinardó
  • Mosaic de rajola ceràmica
  • Primera meitat del segle XX
1 imatge | 1 participant
(Foto: A. Schulz)

(Foto: A. Schulz)

MOSAIC
Descripció: arrimador de la sala Domènech i Montaner. El mosaic està realitzat amb rajoles de ceràmica esmaltada de forma hexagonal, amb tessel·les de ceràmica esmaltada i amb rajoles de forma irregular en relleu. El cos de l’arrimador és llis de color groc clar, acabat per una faixa amb motius vegetals de color blau i flors marrons sobre fons groc clar. La sanefa d’acabament consisteix en rajoles amb medallons florals blancs.
Època: 1901-1911, data de construcció de l’edifici
Autors: Mario Maragliano, per la part de mosaics de tessel·les
Font de la informació: equip de redacció de l’Inventari participatiu – El mosaic del meu barri
HOSPITAL DE LA SANTA CREU I SANT PAU. De Santa Creu a Sant Pau: el bloc de la història de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau: Els col·laboradors de Lluís Domènech i Montaner (III): Mario Maragliano [En línia].
HOSPITAL DE LA SANTA CREU I SANT PAU. De Santa Creu a Sant Pau: el bloc de la història de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau: Sala d’actes de l’Hospital [En línia].
LLOBET i FONT, S., ANDINO POL, L., COLONNA-PRETI, K. 2015. “La conservació restauració dels elements de mosaic del pavelló de l’Administració de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona)“. Unicum 14:5-26.

EDIFICI
Arquitecte:Lluís Domènech i Montaner
Època: 1901-1911
Estil: modernista
Ús original: equipament sanitari
Font de la informació: AJUNTAMENT DE BARCELONA. Portal d’Informació Urbanística. Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau [En línia].
PONS TOUJOUSE, V. (2006). Inventario general del Modernismo. Barcelona: Ediciones del Serbal.

MÉS INFORMACIÓ
AJUNTAMENT DE BARCELONA. Repositori Obert de Coneixements de l’Ajuntament de Barcelona. Hospital de Sant Pau [En línia].
FIGUERES, L. (2001). “L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, entre la funció i el símbol modernistes”. A: L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau 1401-2001,  p. 123-181. Barcelona: Lunwerg Editores.
GENERALITAT DE CATALUNYA. Inventari del patrimoni arquitectònic. Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau [En línia].
POBLES DE CATALUNYA. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau [En línia].
SANT PAU RECINTE MODERNISTA BARCELONA. Història [En línia].

Última actualització de la pàgina: 13/4/2023